''Brijeg Široki slavno ti je ime''
Večer folklora
OBJAVA: Subota, 12. kolovoza 2017. 0:00
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Večer folklora ŠB kolovoz 2017Večer folklora ŠB kolovoz 2017Večer folklora ŠB kolovoz 2017Večer folklora ŠB kolovoz 2017Večer folklora ŠB kolovoz 2017Večer folklora ŠB kolovoz 2017 Mate AnićVečer folklora ŠB kolovoz 2017
0
Večer folklora ŠB kolovoz 2017
Večer folklora ŠB kolovoz 2017
Večer folklora ŠB kolovoz 2017
Večer folklora ŠB kolovoz 2017
Večer folklora ŠB kolovoz 2017
Večer folklora ŠB kolovoz 2017 Mate Anić
Večer folklora ŠB kolovoz 2017

Težište večeri bilo posvećeno je gangi, izvornoj pjesmi Hercegovine i Imotske krajine

U petak navečer je na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu, povodom Dana Grada, održana večer folklora i kulturne baštine pod nazivom ''Brijeg Široki slavno ti je ime''.

Težište večeri bilo je posvećeno gangi, izvornoj pjesmi Hercegovine i Imotske krajine, pjesmi s kojom se u ovim krajevima rađalo i živjelo, a koja i danas u narodu živi kao tradicijska pjesma koju pjevaju mladi i stari.

Na manifestaciji je nastupilo 15 folklornih skupina s područja Širokog Brijega, Mostara, Čitluka, Ljubuškog, Posušja, i Tomislavgrada, a na istoj je predstavljeno izvorno narodno stvaralaštvo zapadne Hercegovine u pjesmi, plesu kao i tradicijska glazbala.

Od društava su nastupili: KUD ''Ganga'' Široki Brijeg, HKUD ''Brda'' Izbično, HKUD ''Blaćani'' Biograci, HKUD ''Vrila'' Župa Mostarski Gradac, HKUD ''Sveta Ana'' Ljuti Dolac, HKUD ''Crnač'', HKUD ''Sveti Ante'' Cim, HKUD ''Sarajlije'' Tomislavgrad, HKUD ''Herceg Stjepan'' Blagaj-Buna, HKUD ''Donji Ograđenici'' Čitluk, Gangaši iz Dužica ''Ćipa i ekipa'', Posuški gangaši ''Vjeko Bašić i ekipa'', Ljubuški gangaši ''Željko Keža i ekipa'', Posuški gangaši ''Žaer i ekipa'', Rakitski gangaši ''Jusić i ekipa'' i guslar Dario Ižić iz Klobuka.

Organizatori manifestacije su Grad Široki Brijeg i KUD Ganga Široki Brijeg.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.