Brat i sestra Martos proglašeni svetima
Portugal
OBJAVA: Subota, 13. svibnja 2017. 13:10
IZVOR: Fena
AUTOR: A.M.
Brat i sestra Martos proglašeni svetima
0

Papa Franjo je kanonizirao dvoje portugalske djece

Papa Franjo dodao je dvoje portuglske pastirske djece listu katoličkih svetaca, odajući počast mladim vidiocima čije su vizije Djevice Marije prije 100 godina pretvorile portugalski gradić Fatima u jedno od najvažnijih katoličkih svetišta.

Franjo je proglasio Francisca i Jacintu Marto svecima na subotnjoj misi na kojoj je obilježeno stoljeće njihove vizije. Stotine tisuća hodočasnika bile su prisutne, od kojih su brojni proveli dane u tihim molitvama u Fatimi, recitujući stihove pred kipom Djevice Marije. Oni su pljeskali nakon što je Papa obavio ritual u kome je proglasio brata i sestru Martos svecima.

Brat i sestra i njihova rođakinja Lucia izvijestili su 13. svibnja 1917. da im se ukazala Djevica Marija dok su bili u snu. Kazali su kako im je povjerila tri tajne - nagovještavajući im apokaliptične vizije pakla, rata, komunizma i smrti pape - i zatražila je da se mole za mir i odricanje od grijeha.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.