Bogat program

'Brašno u venama' otvara 'Mostarsko ljeto'

Kultura / Flash | 29. 06. 2017. u 10:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnja kulturno-turistička manifestacija "Mostarsko ljeto" održat će se od 1. srpnja do 26.kolovoza s više od 30 različitih sadržaja na nekoliko lokacija u Mostaru, a ulaz na sve programe bit će besplatan, rečeno je na današnjoj konferenciji upriličenoj tim povodom.

Po riječima direktora Centra za kulturu Mostar Senada Suljića, umjetnici koji će se ovaj put predstaviti u Mostaru dolaze ne samo iz BiH, nego i iz zemalja Europe i svijeta.

''Kulturna manifestacija 'Mostarko ljeto' tako ispunjava svoju osnovnu funkciju jačanja i obogaćivanja kulturnog života u Mostaru i BiH'', kazao je Suljić.

Izrazio je uvjerenje kako su uspjeh prošlogodišnjeg, a siguran je i ovogodišnjeg 'Mostarskog ljeta', zalog da će ova manifestacija postati tradicija i jedno od prepoznatljivih obilježja Mostara, Hercegovine i BiH.

"Mostarsko ljeto" počet će u subotu, 1. srpnja, u 20 sati, predstavom "Brašno u venama" Igora Štiksa, u režiji Borisa Liješevića (koprodukcija Sarajevskog ratnog teatra SARTR i Scene MESS), koja će biti izvedena u Narodnom pozorištu Mostar.

U sklopu bogatog dvomjesečnog programa bit će upriličena izložba fotografija Davida Verbeckta "Rohingya", izložba o Hamzi Humi iz zbirke Muzeja Hercegovine, koncerti hora Pontanima, Alme Subašić, Mostarskih kiša i banda "Zemlja Gruva" iz Srbije te koncert "Thel Baria" iz Meksika i Kulturno- umjetničkog društva "Nakem" iz turkog grada Burse.

Također, bit će predstavljena i izložba o nekadašnjem Mostaru te izložba jednog od najcjenjenijih bh. grafičara Irfana Handukića, kao i poetska večer s Abdulahom Sidranom, promocija knjige "Mostarski liskaluci" te predstavljanje fotomonografije "Bosna i Hercegovina – Očima ljubavi".

Organizatori su najavili i održavanje predstave Pozorišta lutaka Mostar "Želim biti normalan", likovne kolonije te festivala plesa.

Ovogodišnja manifestacija bit će zatvorena koncertom Divanhane 26. kolovoza, na platou ispod Starog mosta.

Organizatori "Mostarskog ljeta" su Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine, Narodna biblioteka i Pozorište lutaka Mostar.

Sponzori manifestacije su Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, Grad Mostar, Institut "Yunus Emre" i BH Telecom.

Kopirati
Drag cursor here to close