Božićni koncert u Mostaru: Radujmo se jedni drugima
Kosača
OBJAVA: Ponedjeljak, 9. siječnja 2017. 8:36
IZVOR: Fena
AUTOR: Sa.M.
Kosača Srbski pravoslavni pojci koncertKosača Srbski pravoslavni pojci koncert2Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert3Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert4Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert5Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert6Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert7Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert8Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert9Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert10Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert11Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert12
0
Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert
Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert2
Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert3
Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert4
Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert5
Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert6
Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert7
Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert8
Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert9
Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert10
Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert11
Kosača Srbski pravoslavni pojci koncert12

Mostarski paroh Radivoje Krulj istaknuo je da je održavanje koncerta uz najradosniji hrišćanski praznik u Mostaru veoma važno, napominjući da je koncert dar srpske zajednice cijelom gradu Mostaru.

U Mostaru je održan tradicionalni Božićni koncert na kojem je nastupio hor 'Srbski pravoslavni pojci' iz Beograda, djeca koja pohađaju pravoslavnu vjeronauku i učenici Muzičke škole 'Sveti Roman Melod' iz Nevesinja.

Na početku koncerta koji je održan u nedjelju navečer besjedu je održao Vladislav Topalović, svećenik iz Sarajeva i profesor na Bogoslovskom fakultetu u Foči, koji je rekao da je Božić ozbiljan praznik i praznik događaja koji označava ulazak Boga u svijet.

"Božić trebamo slaviti sa mišlju da je Bog postao čovjek i da Boga više ne trebamo tražiti na nebu već je on sišao na zemlju. Ne moramo se penjati na nebo da vidimo Boga, nego je dovoljno da se okrenemo oko sebe i da ga vidimo u licu svojih bližnjih. Kada pogledamo u oči bilo kojeg čovjeka trebamo vidjeti oči samoga Boga", rekao je Topalović.

Mostarski paroh Radivoje Krulj istaknuo je da je održavanje koncerta uz najradosniji hrišćanski praznik u Mostaru veoma važno, napominjući da je koncert dar srpske zajednice cijelom gradu Mostaru.

"Ovo je dar svim našim sugrađanima i prilika da se susretnemo i jedni drugima radujemo, te tako zaokružimo obilježavanje Božića", rekao je Krulj, prenosi Srna. Na koncertu su se mogle čuti duhovne, etno i nacionalne pjesme, te božićne pjesme koje su izveli učenici.

Osnivač 'Srbskih pravoslavnih pojaca' Marko Kačarević naveo je da je za njih mostarski koncert veoma značajan i da su svojim nastupom željeli i podržati Srbe koji žive u tom gradu.

"Veoma lijepo smo dočekani u Mostaru od svih ljudi i drago nam je što u Mostaru vlada takva pozitivna atmosfera", rekao je Kačarević novinarima.

Na koncertu je bio veliki broj posjetitelja, kao i predstavnika vlasti, među kojima gradonačelnik Mostara, te ministri iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, kao i predstavnici kulturnih i vjerskih institucija.

Na kraju programa, djeca koja su bili sudionici programa su dobili božićne paketiće. Organizatori Božićnog koncerta, koji je u Mostaru održan jedanaesti put, su Srpska pravoslavna crkvena općina i kulturna društva iz Mostara.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.