Liturgije

Božićna liturgija sa vladikom Grigorijem u Mostaru; Raspored ostalih službi za Božić

Kultura / Flash | 05. 01. 2017. u 16:04 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njegovo presveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije služit će Svetu arhijerejsku liturgiju na Božić u ponoć u Crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, najavljeno je iz mostarske crkvene općine.

Božićne liturgije na području Mostara bit će služene i u manastiru Žitomislić, te u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju, dok će u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju liturgija biti služena u 6 sati.

U Crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru služba će biti služena i na Božić u 9 sati. Na Badnji dan, 6. siječnja, liturgije će biti služene u 9 sati u Crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, manastiru Žitomislić i selu Lokve.

Večernje bogoluženje i paljenje badnjaka na Badnji dan bit će održano u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju u 16 sati, te u manastiru Žitomislić i Vaznesenja Gosposdnjeg u Bijelom Polju u 18 sati, navodi Srna.

U nedjelju, 8. siječnja, na Sabor Presvete Bogorodice službe će biti služene u 9 sati u Crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru i manastiru Žitomislić. Na praznik Svetog arhiđakona Stefana u ponedjeljak, 9. siječnja, liturgije će u 9 sati biti služene u crkvi u Mostaru, crkvi u Bijelom Polju i manastiru Žitomislić.

Crkvena općina mostarska 8. siječnja u 19 sati organizira i Božićni koncert koji će biti održan u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close