?????????? ??????

Besplatne projekcije modernih ruskih filmova u Kosači; večeras filmovi Glagoljeve i Nemceva

Kultura / Film TV | 22. 05. 2015. u 04:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Rusije u BiH Petar Ivancov otvorio je sinoć u Mostaru Prvu reviju ruskog filma u ovom gradu, poručujući da se nada kako će to biti još jedan korak u zbližavanju ruskog sa narodima u BiH.

"Ovi moderni filmovi posvećeni su društvenom životu Rusije, ali i 70 godina od pobjede nad fašizmom. Nadam se kako će ova tradicija biti nastavljena i da će suradnja između naših zemalja jačati", rekao je Ivancov.

Prije revije filma, Ivancov je razgovarao sa glavnom savjetnicom grada Mostara Radmilom Komadinom o mogućnostima suradnje u oblasti kulture, ekonomije i turizma.

Komadina je zahvalila ruskom veleposlaniku na posjeti i dodala kako će razgovori o potencijalnoj suradnji tek biti otvoreni i da će biti pretočeni u konkretne aktivnosti.

"Kultura je oblast koja ruši sve barijere, a nadamo se kako će se uspostaviti suradnja i u drugim oblastima", rekla je Komadina.

Organizator Revije ruskog filma Željko Stojanović rekao je kako je ovo prvi put da se jedan ruski kulturni događaj događa u Mostaru.

"Revija ruskog filma je međunarodni projekt koji je nastao prije sedam godina u BiH i do sada je bilo 25 izdanja revije u 15 gradova u BiH. Važno je da se ova manifestacija nastavi i narednih godina, ali i da nadogradimo kulturnu suradnju kroz ekonomiju i gospodarstvo", rekao je Stojanović.

Danijel Vidović, direktor Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača", gdje se održava Revija ruskog filma, izrazio je nadu kako će biti nastavljena suradnja s Rusijom na kulturnim i drugim planovima.

"Nema razloga da sa tako bliskim narodom po jeziku i po kulturi ne razvijemo čvršće veze", rekao je Vidović.

Na ovoj kulturnoj manifestaciji mostarska će publika moći da pogleda pet filmova suvremene ruske produkcije.

Revija je otvorena projekcijom filma "12" Nikite Mihalkova, a publika će danas (petak) moći da pogleda filmove "Jedan rat" u režiji Vere Glagoljev, "Moskva suzama ne vjeruje" u režiji Vladimira Nemcova.

U subotu, 23. svibnja, bit će prikazani filmovi "Kukavica" Aleksandra Rogoškina i "Državni savjetnik" Filipa Jankovskog.

Ulaz za sve projekcije je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close