Koncert na glasoviru

Bartolomej Stanković oduševio Čapljince koncertom u crkvi

Kultura / Flash | 21. 06. 2017. u 19:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini održan je koncert mladog bosanskohercegovačkog pijaniste, docenta profesora na katedri za glasovir Glazbene akademije Sveučilišta u Istočnom Sarajeva.

”Izuzetno mi je zadovoljstvo biti ovdje i održati ovaj koncert samo za vas. I drago mi je što je moje kucanje na vrata i ovaj put upalilo. Prošle godine sam pokucao na vrata ovog samostana ničim pozvan, ni od koga preporučen, a kada sam se prijavio i rekao da sam Bartolomej Stanković, fra Mile je rekao ‘Ulazi’. Ovo je moj drugi put da nastupam ovdje u predivnoj crkvi svetog Franje Asiškog”, rekao je Stanković.

Dodao je kako je potaknut misijom da prenosi glazbu ljudima, pa je stoga odabrao nekoliko komada iz doba klasike i romantizma.

Stanković je magistrirao glasovir u klasi prof. em. Pavice Gvozidić na Glazbenoj akademiji u Zagrebu, a potom je završio postdiplomski studij na Pijanističkoj akademiji Steinway Academy u Veroni.

Do sada je održao mnogobrojne solističke koncerte u Austriji, Italiji, Hrvatskoj i BiH, a u rodnom gradu Visokom, kao i u niz drugih gradova BiH, do sada je organizirao niz tematskih koncerata posvećenih Bachu, Mozartu, Debussyu i drugim kompozitorima, koji na duhovit i edukativan način pribilžavaju klasičnu glazbu široj publici.

Kopirati
Drag cursor here to close