Kandidatura

Banja Luka se želi kandidirati za Europsku prijestonicu kulture 2024.

Kultura / Flash | 02. 02. 2017. u 13:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić razgovarao je danas u Novom Sadu sa gradonačelnikom tog grada Milošem Vučevićem o unapređenju suradnje dva grada i eventualnoj kandidaturi Banje Luke za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine, piše Fena.

Radojičić je izrazio posebno zanimanje za proces kandidiranja za Europsku prijestolnicu kulture, koja je najveći europski događaj iz te oblasti, s obzirom na to da se Novi Sad, u oštroj konkurenciji, prošle godine izborio da 2019. godine bude Europska prijestolnica mladih, a 2021. godine i Europska prijestolnica kulture.

Naglasio je da je Banja Luka posebno zainteresirana za obje nominacije, imajući u vidu da se najesen ove godine mogu podnositi kandidature za organizaciju ovog događaja za 2024. godinu.

''Gradonačelnik Vučević nam je stavio na raspolaganje sve kapacitete tamošnje administracije kako bi nam pomogli, ukoliko donesemo i zvaničnu odluku o kandidaturi za organizaciju ovog događaja'', kazao je Radojičić, priopćeno je iz Gradske uprave Banja Luke.

Radojičić je naglasio da je, u isto vrijeme, razgovarano o ponudi iz Novog Sada da se iduće godine u Banja Luci organizira manifestacija, slična glazbenom festivalu „Exit“, po kojem je Novi Sad Sad prepoznat u europskim i svjetskim okvirima.

U okviru tih nastojanja, gradonačelnik Radojičić sinoć je u Novom Sadu razgovarao i sa organizatorima festivala „Exit“ o mogućnostima suradnje u smislu pokretanja slične manifestacije i u gradu na Vrbasu.

Gradonačelnik Radojičić, koji boravi u Novom Sadu povodom dana tog grada - pozvao je Vučevića u uzvratnu posjetu Banja Luci 22. travnja, na Dan grada Banje Luke, te prenio spremnost za unapređenje međusobne suradnje u svim oblastima djelovanja gradskih administracija.

Kopirati
Drag cursor here to close