MostArijana

Arijana Lola Hinić predstavila svoj poetski prvijenac MostArijana

Kultura / Flash | 04. 08. 2017. u 19:03 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji SPKD Prosvjeta Mostar u petak 4. kolovoza održana je promocija knjige poezije "MostArijana" autorice Arijane Lole Hinić u dvorištu Ćorovića kuće.

Ova zbirka pjesama je poetski prvijenac ove Mostarke.

"Još kao desetogodišnja djevojčica maštala sam o tome da jednom objavim knjigu, i evo nakon 35 godine, dočekala sam" kazala je Arijana Lola Hinić.

U svojim pjesmama najčešće govori o ljubavi, često inspirirana i tuđim doživljajima i vječitom nostalgijom za rodnim gradom.

Također, Arijana svoju inspiraciju pronalazi i u Aleksi Šantiću.

"Ja i Aleksa imamo neku osobnu, meni svojstvenu vezu" dodala je Arijana.



Inače, Arijana je rođena u Mostaru, a živi i radi u Kruševcu. Piše poeziju i kratke priče od rane mladosti. Član je udruženja pjesnika Srbije u Kruševcu, ali i dalje je zaljubljenik u rodni grad koji joj je neiscrpna inspiracija za pisanje.

Stihovi su sabrani u putopis pjesničke duše koja plovi kroz najdraže gradove, slučajne stanice protkane tananim opisima polja, rijeka, sokaka, trgova, pogleda, dodira, ali i žala za izgubljenim snovima, strahu misli, od okova. Pjesnikinja nam šapuće ljubavlju i oslobođena stega novorađa se sa svakom ispisanom riječi, napisala je Branka Selaković o poeziji Arijane Lole Hinić.

Kopirati
Drag cursor here to close