Priznanja

Aleksandar Hemon dobitnik američkog PEN-a

Kultura / Flash | 23. 02. 2017. u 13:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PEN, američka literarna nagrada je objavila nagrađene 2017, između ostalih nagradu će dobiti romanopisac, esejist i kritičar Aleksandr Hemon za usmenu povijest o bosanskohercegovačkim izbjeglicama, How Did You Get Here?: Tales of Displacement i spisateljica Helen Oyeyemi za debitantsku zbirku priča What Is Not Yours Is Not Yours.

''Kako se globalna i nacionalna politika sve više okreće isključivanju, PEN Amerike kontinuirano podržava humanost, smještenu u poticanju koherentnog dijaloga", kazao je predsjednik PEN-a Andrew Solomon.

"Mnoge ovogodišnje nagrađene knjige ističu društvene teme koje su na površini naše nacionalne svijesti. PEN, američka literarna nagrada daje nam kritičnu priliku da prepoznamo književnu izvrsnost ovih radova i da proslavimo različita iskustva njegovih kreatora."

Ceremonija dodjele nagrada bit će održana 27. ožujka u školi John L. Tishman na Manhattanu u New Yorku, nagradu će dobiti 23 pisca u vidu stipendija, donacija, a u iznosu od 315 tisuća dolara, kako navodi pen.org. Hemon će dobiti 10 tisuća dolara za svoj rad, prenosi Federalna.

Književni program PEN-a uspostavljen je 1963. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close