drama

'3 u 1': Kazališne radionice u Mostaru

Kultura / Flash | 22. 08. 2016. u 08:01 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 20. kolovoza počela je posljednja radionica 32. Alternativne akademije koja je već tradicionalno uvod u Mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike koji se ove godine u Mostaru održava po 41. put od 26. kolovoza do 1. rujna.

Spomenuta radionica namijenjena je za učitelje, nastavnike, profesore, voditelje dramskih sekcija, voditelje dramskih grupa i drugih oblika dramskog rada, te sve one koji u svom radu dramu i teatar koriste kao alate, sredstva za rad.

Radionica je nazvana '3 u 1' jer će na njoj biti obrađene tri cjeline i to: Osnove Forum teatra, Osnove Teatra u obrazovanju i Osnove režije za neprofesionalce.

Radionica će trajati do 26. kolovoza kada će imati javnu prezentaciju, a sudionicima će omogućiti da kroz praktičan ovladaju tehnikama forum teatra i teatra u obrazovanju, te da sami tijekom radionice kreiraju vlastite programe. Paralelno sa tim ovladat će sa osnovnim znanjima rada sa grupom i vođenja stvaralačkog procesa kako bi kreirani 'mamci' imali sva obilježja teatarskog čina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close