Pregled tjedna

Tupilo, koalicijsko ludilo, 200 maraka i jedan krajnik

Kolumna / Kolumne | 06. 02. 2017. u 08:40 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

30.1. – Ponedjeljak

Otupili smo. Biografija ministrice koja se od organizatorice vjenčanja probila do resora obrazovanja tek nas je nasmijala. Nismo se ozbiljnije trznuli na to što je tri godine nakon diplome na ekonomskom fakultetu i osmišljavanja kako da parade kiča i pijanstva budu više parade organizatorica proslava preuzela obrazovanje.
Ako smo tupi zbog nas ne bismo trebali biti tupi zbog naše djece. I njihove tuposti.

31.1. – Utorak

Prepucavanja u koaliciji se nastavljaju. U šamaranje priopćenjima ubacuje se i kofol oporba pa je kaos dodatno veći. Mediji lijepe priopćenja u kojima stranke dokazuju jedna drugoj koliko tko voli državu. Narodu i narodima nemaju što dokazati.
A onda oni koji drže puno toga u svojim rukama nakon ''tajnog'' sastanka priopće kako se ni o čemu nisu mogli dogovoriti i kako puno problema koji nas koče nisu ni bili tema razgovora. Pitanje je onda o čemu su uopće pričali.

S druge strane, nikome da ne padne na pamet da je istekao rok kojeg je Dragan Čović stavio za rješavanje presude u slučaju Sejdić-Finci. Pogazili smo još jedan datum. Pogažene riječi ionako ne brojimo.

1.2. – Srijeda

Mrcvari se opet država idejama o preuređenju. Dok držači života otvoreno tvrde da na pregovorima ništa ne pregovaraju, odbacuju se sve ideje o tome kako bi BiH mogla funkcionirati. Mirimo se s činjenicom da nam ovako ne ide, ali odbijamo svaki prijedlog ili savjet tvrdeći kako nema nama tko govoriti šta ćemo i kako ćemo.
A onda usijane glave izađu sa sastanaka i kažu kako zbog silnih neslaganja ne znaju ni kako ni šta. Ali znaju kome.

2.2. – Četvrtak

Iako je obećanje o presudi Sejdić-Finci šaptom palo, nešto glasnije je zvučalo ono da će se do ''početka 2018. godine izboriti za jednakopravnost Hrvata u BiH''. Upamtit će netko, valjda, i to obećanje.
Upamtit će netko, valjda, i obećanje direktora da će svojoj firmi dati 600.000 KM od presude. Ako se već PR direktora ne sjeti sam pohvaliti.

U međuvremenu, koalicijsko ludilo ide dalje pa se karike u koaliciji optužuju za koaliranje s opozicijom.

3.2. – Petak

Normalan svijet je obilježio Dan izbora, a u Mostar je iz Mostara stiglo priznanje da bi se grad slučaj mogao riješiti da se to želi. Unatoč priznanju, nije nam puno toga jasnije.

4.2. – Subota

Sankcije su Dodiku oštetile grlo. Predsjednik Srpske operirao je krajnike. Srpsku čeka šutnja od nekoliko dana.

Naknada za odvojeni život veća je za 200 KM, a koalicija je pokazala kako se ne raspada kad su u pitanju ključne stvari za gladne džepove. Za razliku od pitanja za gladne građane.

5.2. – Nedjelja

Rata neće biti, ali sukoba hoće. Tako nas je nespretno predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pokušao umiriti u vrijeme kad se i pozvani i neznani bave dubokoumnim analizama jesmo li spremni za oružje ili da.

Kopirati
Drag cursor here to close