Pregled tjedna

Truba od života

Kolumna / Kolumne | 07. 08. 2017. u 07:08 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

31.7. – Ponedjeljak

Procurilo je kako visoki predstavnik u BiH neće uskoro imati novca ni za stanarinu pa će se potiho povući iz države u kojoj nije mogao napraviti ništa.

Nakon godina šutnje i izjava koje su nas u posljednje vrijeme uvjerile da je i OHR obolio od besmisla - istog onog o kojem je godinama trubio – OHR je jednom nogom na odlasku. Ionako nas je većina visokih predstavnika gledala s visine.

1.8. – Utorak

''Sljedeća europska kriza bi mogla pogoditi Balkan'', zbunio je veliki Wall Street Journal sve one koji su u pauzama ispiranja mozga o vrućinama ulovili ovu vijest.

Nova kriza, kao da je ona stara uopće ikada i prestajala, već odavno tinja na Balkanu, a u BiH, toj najslabijoj karici zapetljanog čvora ove regije, se pojavljuju, u dobro odmjerenim razmacima, i plamičci.

2.8. – Srijeda

Da ova zemlja zna samo tjerati na suze govori i priča iz Sarajeva. Naime, na prijateljskoj utakmici nogometaš je ganjao protivničke igrače nožem po terenu. Pitanje je što bi tek radio da je riječ o nekom natjecateljskom susretu.

3.8. – Četvrtak

Poništile bi se mnoge brojke kojima se hvalisa Fadil Novalić kad bi naše vlasti krenule francuskim stopama pa zabranile ministrima i zastupnicima zapošljavanje članova obitelji.

Kod nas se takva pravila ne naziru a neke ozbiljne mjere umotane su tako da zabrana zapošljavanja na državne jasle nikad nije bila manje poštivana.

4.8. – Petak

''Umorit će se oni koji ne vole BiH, a oni koji je vole neće posustati'', rekao je Bakir Izetbegović i dodao kako i oni koji ne žele BiH dobro ''slome zube kad nas podcijene''.

Tužno je što ljudi lome zube kad političare, koje ne mogu maknuti, precijene i dok ni jedni ni drugi ni jedne ni druge ni zemlju – ne cijene.

5.8. – Subota

Prepucavanje oko toga tko iseljava i tko kome podmeće vijesti brojke o iseljavanju nastavlja se. Ovoga puta, u priču se uvlači i škola pa se u medije zavuklo to kako bi u Mostaru trebalo zatvoriti tri škole jer nemaju dovoljan broj učenika.

Bitno je to, naime, samo iz razloga što su škole po bošnjačkom planu i programu (ako plana i programa uopće ima). Nije bitno što djece nema. Nama su i djeca korisno oružje.

6.8. – Nedjelja

U kakvom smjeru ide ovaj svijet govori i vijesti da će jedan proizvođač automobila ''stati u kraj nemarnim roditeljima koji zaboravljaju na djecu'' tako što će osmisliti ''novi sigurnosni sustav koji će trubiti vlasnicima koji zaključaju djecu u autu''.

Život nam se sve više pretvara u trubu.

Kopirati
Drag cursor here to close