Na zadnjem sjedištu

Treba nam crveni obraz umjesto crvenog laka

Kolumna / Kolumne | 09. 05. 2017. u 08:14 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije stvar u Bakirovoj Škodi. Radilo se i radi se puno gorih stvari sa službenim automobilima. Vjerojatno i u njima. Stvar je u školskom primjeru kako velikani deru svoj narod u zdrav mozak. Bez da i jedni i drugi trepnu okom.

Nije stvar u tome što se prva dama odvezla u službenom automobilu bošnjačkog naroda, jer mi uporno zaboravljamo da sve što oni imaju jeste ustvari naše i da se vlast financira, pored kredita, novcem kojeg nama izbijaju iz džepova.

Stvar je u tome što supružnici Izetbegović u tome ne vide ništa loše i što sve one koji ih upitaju o tome, koji pomisle kako to i nije baš lijepo, izignoriraju ili smatraju neprijateljima. Stvar je u tome što je Sebija Izetbegović u Konjicu, nakon što se pohvalila da je nabacila štikle i lak, govoreći valjda da su podanici njezina muža i nje zaslužili makar da se uredi za njih, rekla kako ne zna ni za kakav skandal.

Stvar je u tome što se, unatoč mudrim lekcijama okupljenim ženama, napravila glupa kao da ne zna da je nešto što je uradila neumjesno baš kao i njezina šutnja. Jer, ne bi im se ništa dogovorilo da je prvi bračni par u Bošnjaka svojem napaćenom narodu uputio ispriku.

Ne bi prvi bošnjački bračni par letio sa svojih tronova da je priznao da je pogriješio, da se probahatio, da se zaigrao i preigrao u ulogama jeftinih sapunica koje nas skupo koštaju. Nismo toliko uređena država da skandali skidaju glave.

Ne bi letjele glave ni lošim savjetnicima što im nisu rekli da javnosti treba nešto reći a ne prešućivati službene upite. Jer, što li taje velikani ako zatvaraju uši pred običnim pitanjem o običnom automobilu? I zašto se o tome odbija govoriti ako nije skandal?

Stvar je onda jasna. Vojnici šutnje, u što smo se svi pretvorili, mogu samo tupo gledati kako oni mogu sve što požele. Pa čak i šutjeti do te mjere dok neko drugo političko pitanje ne zasjeni politička vozikanja po cestama i po razumu naroda.

Nije stvar u Škodi i Sebiji na zadnjem sjedištu Bakirova auta. Radilo se, radi se i radit će se puno gorih stvari narodu u koji se kunu. Stvar je što se prva dama Bošnjaka i zdravlja pohvalila crvenim noktima, a svima bi draža bila da se posramila s crvenim obrazima.

Kopirati
Drag cursor here to close