Pregled tjedna

Čemu nam služe jaja?

Kolumna / Kolumne | 03. 04. 2017. u 07:22 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

27.3. – Ponedjeljak

Bosanska glava završila je u svjetskim medijima. Ne po nekom izumu ili genijalnoj zamisli, nego po snazi i rekordu u razbijanju 76 siporex ploča. Pored toga, razbijač Edin Kajević, sve to je obavio držeći u ruci jaje.

Fino je znati da nam u ovako neurednoj i bezidejnoj zemlji glave ipak nečemu služe. No, ostat ćemo se pitati, čemu nam služe jaja.

28.3. – Utorak

Borjana Krišto napadnuta je kamenjem ispred svoje kuće u Livnu. Iako su postojala nagađanja da je verbalni napad HDZ-ova dužnosnica preuveličala pa ''smjestila'' napadaču nekoliko kamenja iz dvorišta, napadač je ipak priznao da je zakamenjao livanjsku političarku.

Kasnije će reći kako ga je sudbina mladeži u njegovom gradu potaknula na to. Napadnuta Krišto pak se obrušila na medije i javnost koja ju je razapinjala s nevjestom i zajedno s 100.000 KM pa je rekla kako su negativni napisi naveli napadača da baci kamen.

Uvijek je netko drugi kriv. I napadnutima. I napadačima.

29.3. – Srijeda

Iskustvo iz mostarske bolnice koje je objavio novinar Deutsche Wellea prouzročio je more komentara, uglavnom negativnih, na mostarske liječnike i zdravstvo općenito.

Suludo je očekivati da će interne bolničke kontrole istražiti slučaj i kazniti liječnika i da će se u sve uključiti pravosuđe. Kod nas se ipak po brzom postupku rješavaju dva kamena i masaža.

30.3. – Četvrtak

Jedino što se zna da se pričalo na šestosatnoj sjednici Predsjedništva SDA je to da stvari iz stranke ne smiju curiti u javnost. Naime, zaključeno je kako u redovima SDA postoji krtica koja sve prenosi medijima.

No, nitko od slijepih i gluhih glasača nije skočio pa rekao kako stranka nije tajna organizacija i da bi javnost, a pogotovo glasači, trebali znati što to oni koji drže naše življenje u ovoj vukojebini u rukama misle i govore.

SDA se pretvorila, a nije mane ni svim drugim strankama u BiH, u leglo umišljenih bogova koji misle da mogu kako hoće, a ako je suditi po reakcijama biračkog i blejećeg tijela, čini se kako će to biti i do kad hoće.

31.3. – Petak

BiH će se ponovno naći pod sankcijama jer se vlast nije mogla dogovoriti o tržištu struje i plina na državnoj razini. Ali, umjesto brige za još jedno nalaženje na listi srama, dužnosnike zaboli neka stvar za nedogovaranje.

Tako prvak u nebuloznim izjavama, federalni premijer Fadil Novalić, još jednom traži da ga se javno proglasi čovjekom zalutalim u politiku. Naime, nisu se ohladile ni prošle Novalićeve nebuloze, a već je posijao nove.

''Sankcije se odnose na to da nećemo mogući konzumirati sredstva koja ionako ni sada ne konzumiramo. Znači, neće se ništa dogoditi'', rekao je Novalić.

Dakle, po Novalićevoj teoriji, ne živimo dobro, a budući da odavno ne živimo dobro, ne moramo ni živjeti dobro.

1.4. – Subota

Slabo se provaljuju prvoaprilske šale u bh medijima. Sve se uzima zaozbiljno, pa i šala da se odustaje od gradnje mostarske sportske dvorane objavljena na ovim stranicama.

A kako i bi kad većina ozbiljnih vijesti iz ozbiljnih institucija i usta zvuči kao običan vic.

2.4. – Nedjelja

Srbija je odabrala Aleksandra Vučića. Bh. analitičari pune društvene mreže lekcijama kako je Srbija mogla i morala bolje, podsjećajući na Vučićeve epizode u zrakoplovu i na spašavanje onesviještenih u studiju.

Kao da nas s ove strane Drine ne bacaju u nesvijest i kao da mi znamo odabrati bolje.

Kopirati
Drag cursor here to close