ŽZH: 35 stranaca zatražilo radne dozvole
Radne dozvole
OBJAVA: Petak, 21. travnja 2017. 9:27
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Biro za zapošljavanje ŽZH tabla
0

Od ukupno 35 izdanih radnih dozvola za strance tijekom protekle godine na području ŽZH, devet je novih, dok ih je 26 produljeno

Na području Županije Zapadnohercegovačke, uz stanovnike Hrvatske i Srbije, žele raditi i Kinezi, Brazilci, Talijani, Turci, Nijemc i Crnogorci.

Prema podacima Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke, tijekom prošle godine Odjel za posredovanje zaprimao je zahtjeve i vršio izradu prijedloga za izdavanje radnih dozvola stranim državljanima, piše Večernji list.

''Ukupno su tijekom prošle godine podnesena 35 zahtjeva za izdavanje radnih dozvola. Svi zahtjevi su pozitivno riješeni. Kvota dodijeljena od Ministarstva civilnih poslova za 2016. godinu nije prekoračena za proteklu godinu'', navodi se u izvješću Službe za zapošljavanje ŽZH za prošlu godinu.

Nadalje se ističe kako je od spomenutih 35 dozvola njih pet izdano ženama, dok su 30 dozvola za rad tražili muškarci.

''Zemlje iz kojih strani državljani dolaze raditi u BiH su Republika Hrvatska - 24 osobe, Srbija - 5, Turska - 1 osoba, Brazil - 1 osoba te je po jedna radna dozvola izdana za državljane Kine, Crne Gore, Italije i Njemačke'', navodi se u spomenutom izvješću Službe za zapošljavanje ŽZH, prenosi Večernjak.

Od ukupno 35 izdanih radnih dozvola za strance tijekom protekle godine na području ŽZH, devet je novih, dok ih je 26 produljeno. Prema podacima Službe za zapošljavanje ŽZH, ni jedna radna dozvola strancima nije poništena tijekom 2016. godine.

Kada je riječ o stručnoj spremi osoba koje su tražile radnu dozvolu u ŽZH, najviše je onih sa završenim fakultetom, i to 14 osoba. S višom stručnom spremom dozvolu su tražila tri stranca, a sa srednjom stručnom spremom 13 stranaca.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.