Žitopromet prodan za 5.210.000 KM
Editus
OBJAVA: Utorak, 7. veljače 2017. 13:41
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Sa.M.
Silosi žitopromet
5

Na Javnom natječaju na kojem je tvrtka Editus pobijedila, prodavala se upravna zgrada Žitoprometa, te kompleksi ove tvrtke u središtu grada i u Raštanima

Žitopromet će biti prodan za 5.210.000 KM, potvrdio je za Bljesak.info direktor tvrtke Editus Mario Slezak.

''Naša ponuda za Žitopromet od 5.210.000 KM je pobijedila na Javnom natječaju. Mi ćemo biti proglašeni vlasnicima kad uplatimo novac, a za to imamo rok od 30 dana. To je otprilike do kraja mjeseca'', rekao je Slezak.

Dodao kako su na Javni natječaj stigle dvije ponude te da je tvrka Mo Herc ponudila 4.550.000 KM.

Naglasio se da se radi isključivo o prodaji imovine nekadašnjeg pekarskog giganta u Mostaru.

''Nama je sada u planu kupiti imovinu, a što kasnije s njom nismo još razmišljali. Ako bude neka tvornica bit će u Raštanima, gdje postoji zemljište Žitoprometa od 14 tisuća kvadrata'', rekao je Slezak.

Naveo je kako se na Javnom natječaju na kojem je njegova tvrtka pobijedila, prodavala upravna zgrada Žitoprometa, te kompleksi ove tvrtke u središtu grada i u Raštanima.

Podsjećamo, stečajna upraviteljica Žitoprometa Milka Musa, koja nije željela niti potvrditi niti demantirati ove informacije, ranije je za Bljesak.info rekla kako ''Žitopromet nije prodan sve dok novac ne bude na računu''.

Podsjećamo, mostarski je Žitopromet bio jedan od najvećih pekarskih giganata koji je uspješno poslovao 70 godina. Privatiziran je 2001. godine, od kad je poduzeće počelo bilježiti gubitke. Od 2011. godine preko stotinjak radnika počelo je prosvjedima tražiti plaće i poboljšanje poslovanja ove tvrtke.

Proizvodnja je prekinuta, a u više navrata je najavljivano dobivanje kredita i pokretanje proizvodnje u ovoj mostarskoj kompaniji.

Nakon niza prosvjeda, raznih skandala i zahtjeva raznim instancama 2012. godine pokrenut je stečaj pred Općinskim sudom u Mostaru. Nekoliko mjeseci kasnije Sud je donio Rješenje za otvaranje stečajnog postupka.

Važno je navesti kako je imovina Žitoprometa u Ljubuškom, Čapljini te Stocu prodana, odakle su radnicima isplaćivane zaostale plaće.

Komentari (5)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Skakaci Brate
1. Skakaci Brate
prije 225 dan.
Zgrade od složenih kompleksa , naselje veliko ce biti projek.
+66
-5
7
BA
Chrome
Robin Moon
prije 225 dan.
Cuj kupiti imoviu a nismo razmisljalu sto sa njom. Ne brini Mario zna Dika, ali ti nije rekao.
+155
-9
4
BA
Chrome
andrija suton
3. andrija suton
prije 225 dan.
šta bola? za 5 milijuna? ha ha ha... učite djeco engleski i njemački i idite odavde i ne vraćajte se ni za božić...
+261
-13
4
BA
Chrome
mrska osmorka
4. mrska osmorka
prije 225 dan.
Mario išao si prjetiti stečajnom upravitelju razvitka jer ste izgubili od Keče Razvitak a za ovaj Žitopromet se znalo ima par godina da će te ga uzet za čovu , tKO JE VLASNIK Mo Herca?
+32
-7
2
BA
Firefox
Milan Djuric
5. Milan Djuric
prije 225 dan.
Staru bolnicu prodali za 10mil, zemljiste koje je povrsinom manje tri puta od zemljista zitoprometa koje se nalazi u gradskoj zoni i dodatnih 14 000m2 u Rastanim za 5mil. Pa draga gospodjo, [cenzura] vas na ud... Sramite se.
+29
-3
3
BA
Chrome