Demant

Željeznice: Žrtva smo dirigiranog novinarstva

Gospodarstvo / Flash | 21. 07. 2016. u 13:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Posebno u vrijeme predizbornih aktivnosti, Željeznice FBiH postaju predmet naručenog, dirigiranog novinarstva pojedinih već prepoznatljivih medija. Plasiranjem netočnih, neprovjerenih informacija, bez navođenja izvora, ŽFBiH se namjerno nanose ozbiljne štete po poslovni imidž poduzeća, te se pokušava narušiti moralni i profesionalni dignitet članova Uprave kao i naših poslovnih partnera'', navodi s eu reagiranju Službe za odnose s javnošću ŽFBiH na tekst Dnevnog lista o tome kako ''Federacija BiH ima konstantan problem s Javnim poduzećem Željeznice FBiH, i da se bez obzira na stalnu podršku ne vide pomaci na bolje''.

U priopćenju se navodi kako Uprava ŽFBiH odlučno odbacuje sva paušalna i netočna pisanja tih tzv. „novinara“ i nema namjeru podizati njihov „rejting“, niti će surađivati sa takvim deklariranim medijima.

''Svakako, ŽFBiH će znati zaštititi svoje interese u skladu sa zakonskim propisima. Istovremeno, pozivamo sve novinare koji se pridržavaju i poštuju pravila časne struke, da pišu o ŽFBiH o bilo kojoj temi za koji postoji interes bh. javnosti i njima se zahvaljujemo'', navodi se u reagiranju i dodaje kako Uprava ŽFBiH podržava transparentan i zakonit rad i posebno insistira na profesionalnom odnosu s bh. medijima, podržava kvalitetnu suradnju sa svim novinarima, a u cilju točnog, objektivnog i pravovremenog informiranja javnosti.

Podsjećamo, pišući o revizorskim izvještajima, Dnevni list navodeći kako je u izvješću o financijskoj situaciji u Ministarstvu prometa i veza na čijem čelu je Denis Lasić ''ogroman prostor posvećen upravo Željeznicama i nepravilnostima u postupanju poduzeća, ali i nepravilnostima koje čine vlasti kod ophodnje prema ovom problemu''.

''U izvješću su se revizori osvrnuli na popravak 14 električnih lokomotiva i spor s hrvatskim Končarom, realizaciju projekta Nabava vagona nagibne tehnike Talgo, projekt obnove željeznica itd. Ovi projekt vrijedni su nekoliko stotina milijuna maraka, a njihovom završetku ne nazire se kraj. Federalni revizori navode kako je Ministarstvo u prošloj godini Željeznicama doznačilo sredstva za financiranje održavanja željezničke infrastrukture (19.240.000 KM) i sufinanciranje obavljanja usluga željezničkog, putničkog i kombiniranog prometa (2.100.000 KM) bez zaključenog godišnjeg ugovora i Plana poslovanja koji je trebao odobriti Parlament FBiH'', naveo je Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close