Miličević

'Želim vjerovati da i dalje imamo aranžman sa MMF-om'

Gospodarstvo / Flash | 15. 04. 2017. u 07:53 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica financija Jelka Milićević izjavila je da bi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) trebao biti podrška svim reformskim procesima i provođenju obaveza iz Reformske agende.

"Želim vjerovati da i dalje imamo aranžman sa MMF-om i da je trenutno u pitanju samo odgođena isplata tranše zbog neispunjenih obaveza iz pisma namjere", rekla je Milićević za sarajevsko "Oslobođenje".

Ona je navela da bi prekidanje aranžmana stvorilo probleme u suradnji sa međunarodnim financijskim institucijama, a to bi usporilo važne projekte za koje nema novca u proračunu.

Prema njezinim riječima, ako se ne stvore pretpostavke za inozemno zaduženje, obratit će se domaćim financijskim institucijama, odnosno bankama, osiguravajućim društvima, pa i fondovima za financijske aranžmane.

"Kada se sagleda sadašnje financijsko stanje i stabilnost bankarskog sektora, proračun FBiH i njegovo izvršenje neće biti upitni. Očekujemo sredstva i od drugih izvora, kao što je klirinški dug, odnosno dio sredstava iz ovog duga iskoristit ćemo za očuvanje stabilnosti proračuna", istaknula je ona.

Govoreći o uvođenju "plavog dizela", Milićević kaže da da je on veoma važan za poljoprivrednike, te da u FBiH misle da je to rješiv problem, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close