Kvarovi

Zbog snijega mnoga mjesta i dalje bez struje

Gospodarstvo / Flash | 14. 01. 2017. u 16:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veći dio kućanstva na području Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada/Bosanskog Novog, Bosanske Kostajnice, Krupe na Uni i Oštre Luke privremeno je ostao bez električne energije, zbog kvarova na elektromreži.

Iz "Elektrokrajine" navode da je kvarove prouzrokovao sinoćnji i današnji vlažan i težak snijeg.

Najteže stanje je bilo na području Kozarske Dubice, gdje je zbog kvarova na dva 110-kilovoltna dalekovoda kompletna općina jutros više od dva sata bila bez struje.

U međuvremenu je uspostavljeno napajanje preko jednog 110-kilovoltnog dalekovoda, a u tijeku je sanacija kvarova na više srednjenaponskih dalekovoda.

Zbog kvara na dalekovodnom pravcu od Dubice prema Kostajnici bez električne energije su i potrošači iz te općine.

Na području Kozarske Dubice trenutno je bez napajanja trećina klijenata "Elektrokrajine", a u sljedećih nekoliko sati očekuje se saniranje većine kvarova i priključenje na mrežu više od 90 posto korisnika, navode iz „Elektrokrajine“.

U Prijedoru su u kvaru bila dva 110-kilovoltna dalekovoda i 12 srednjenaponskih, od kojih je šest sanirano.

Na području "Elektrodistribucije" Prijedor trenutno je bez napajanja 39 trafo-područja s oko 800 kupaca, a očekuje se da će svi preostali dalekovodni pravci do večernjih sati biti sanirani nakon čega će se intenzivirati priključenje potrošača struje na mrežu.

Na području "Elektrodistribucije" Novi Grad/Bosanski Novi došlo je do kvara na više srednjenaponskih dalekovoda što je bez električne energije ostavilo 174 trafo-područja. Sanirani su kvarovi na 64 trafo-područja, te je trenutno bez električne energije trećina potrošača na područje općine, zatim, kompletna Krupa na Uni i dio općine Oštra Luka.

Do večernjih sati se očekuje saniranje preostalih kvarova na srednjem naponu i priključenje na mrežu većine potrošača u sve tri navedene lokalne zajednice.

Težak snijeg uzrokovao je kvarove i privremene prekide u opskrbi u još nekoliko općina, među kojima su Prnjavor i Gradiška, ali ne tako velikog obima kao u Potkozarju i Podgrmeču.

Kopirati
Drag cursor here to close