Svečano otvorena

Zavirite u 'Konjičku kuću'

Gospodarstvo / Flash | 23. 11. 2016. u 17:53 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Konjička kuća", prva agroturistička atrakcija u Bosni i Hercegovini, otvorena ja na prigodnoj svečanosti u srijedu u selu Borci, u blizini Boračkog jezera.

Konjička kuća djelovat će u okviru Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic i predstavljat će ponudu 736 poljoprivrednih gazdinstava iz konjičke općine.

"Općina Konjic je u ovom projektu prepoznala veliku vrijednost u smislu povezivanja poljoprivrednih, turističkih i kulturno-povijesnih kapaciteta koje nudi ovo područje te njihovog značaja za budući razvoj cijele općine i smanjenja nezaposlenosti", izjavio je pomoćnik načelnika općine Konjic Vahid Alibegović.

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic čini pet udruga građana koji su zajedničkim naporima i uz podršku donatora realizirali projekt "Konjičke kuće" s rasadnikom na kojem se uzgaja voće i povrće na tradicionalan i zdrav način.

"Konjička kuća" će za sve posjetitelje i prolaznike biti prava adresa za narudžbu ili direktnu kupovinu tipičnih proizvoda s područja općine Konjic, priopćeno je iz Savez poljoprivrednih udruženja Konjic.

Također, "Konjička kuća", smještena točno na mjestu ukrštanja prometnice Konjic-Glavatičevo i antičke ceste koja je svojevremeno s juga vodila prema sjevernim krajevima BiH, sa svojim novoizgrađenim smještajnim kapacitetima i restoranom predstavljat će i mjesto za relaksaciju, odmor i otkrivanje prirodnih, povijesnih i turističkih ljepota Hercegovine.

"Još prije nekoliko godina došli smo na ideju da ono što proizvodimo na području općine pokušamo bolje plasirati i pokazati građanstvu. Ideju smo predložili općini Konjic i našim donatorima, koji su je prigrlili, pa danas svi možemo vidjeti rezultat ove zajedničke inicijative. Ideja 'Konjičke kuće' povezuje turizam, ruralni razvoj i običnog čovjeka – seljaka. Svi naši posjetitelji ovdje će moći konzumirati domaće, tradicionalne prehrambene proizvode, a to znači - niti organske niti komercijalne, već onakve kakve su ovdje oduvijek proizvodili naši preci", rekao je predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Nusret Avdibegović.

Svečanom otvaranju Konjičke kuće nazočili su i partneri projekta, predstavnici organizacije OXFAM u BiH, Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), Općine Konjic te nevladine organizacije "Wigwam" koji je najboljim poljoprivrednicima dodijelila specijalna priznanja.

Kopirati
Drag cursor here to close