u Gradačcu

Zatvoren 'Sajam šljive': U pet dana se predstavila 302 izlagača

Gospodarstvo / Flash | 28. 08. 2016. u 14:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju je zatvoren 43. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive u Gradačcu na kojem su se predstavili izlagači iz BiH, zemalja regije, EU i Turske.

Svoje proizvode i usluge, u proteklih pet dana prezentirala su 302 izlagača na 7.500 četvornih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora.

'' Veoma smo zadovoljni i sudeći po reakcijama izlagača, dužnosnika i posjetitelja, ovogodišnji sajam je bio jedan od najbolje organiziranih i najbrojniji po broju izlagača'', rekao je direktor Gradačačkog sajma Hašim Šabanović.

Po njegovim riječima, posjetitelji su mogli vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava, a pored toga, poljoprivrednici su imali priliku saznati neke od najvažnijih informacija i preporuka za uspješno bavljenjem agrarom.

''Na tradicionalnom stručnom savjetovanju u Krušiku u Skugriću Donjem (RS) govorilo se o plasteničkoj proizvodnji, sustavima navodnjavanja te o načinu uzgoja i prehrane šljive. U sajmištu je održan niz okruglih stolova, kolektivnih izložbi i prezentacija programa iz područja poljoprivrede i biznisa'', kazao je Šabanović.

Naglasio je kako su i ove godine pokrovitelji sajma bili Vlada FBiH i Vlada Tuzlanske županije, "bez čije pomoći ova tradicionalna manifestacija ne bi mogla biti ovako dobro organizirana".

Na sajmu je bilo i nekoliko kolektivnih prezentacija poput Vlade Posavske županije na čijem su se štandu predstavili Mosled, Udruga poduzetnika Orašje, Udruga pčelara "Trut" Orašje, Udruga voćara, Bosanac d.d., Pak centar d.o.o., JD Saddlery d.o.o. Orašje i Turistička zajednica Županije Posavske.

Također, na sajmu su se predstavile vodeće tvrtke i grupacije u oblasti mljekarske i pivarske industrije, a kompanija AS je na svom štandu ekskluzivno prezentirala brendove novoosnovane tvrtke za preradu voća i povrća Swity d.o.o. Gradačac.

I ove godine dodijeljene su medalje Gradačačkog sajma za kvalitetu izloženih proizvoda, a Destilerija Krušik je uručila priznanja za najbolje rakije i jaka alkoholna pića.

Podsjetimo, tradicionalni 43. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive zajedničkim presijecanjem vrpce su otvorili predsjednik FBiH Marinko Čavara, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić, te premijer Tuzlanske županije Bego Gutić i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Kopirati
Drag cursor here to close