50 godina stara zgrada

Započela rekonstrukcija dotrajale zgrade Općinskog suda u Čapljini

Gospodarstvo / Flash | 21. 04. 2015. u 11:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklih dana započela je rekonstrukcija zgrade Općinskog suda u Čapljini, a radnici vrijedno rade na obnavljanju vanjskog izgleda ove zgrade.

Kako Bljesak.info doznaje, u sklopu rekonstrukcije bit će obnovljena fasada, krov, dio otvora te zidovi unutar zgrade suda.

Inače, radovi se izvode u sklopu projekta Unaprijeđenje učinkovitosti pravosuđa u BiH, kojeg provodi Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine uz financijsku pomoć Kraljevine Norveške i Kraljevine Švedske.

Procijenjena vrijednost radova je oko 80 000,00 KM.

Izvođač radova je tvrtka MIP d.o.o. Mostar, a doznajemo također kako bi radovi trebali biti dovršeni do kraja svibnja.

Inače, zgrada Općinskog suda u Čapljini izgrađena je prije nešto više od 50 godina i nije do sada doživila neka značajnija ulaganja kad je u pitanju rekonstrukcija same zgrade ili prostorija.

Najveći problem s kojim se suočava Općinski sud u Čapljini jeste problem očuvanja arhivskog materijala, s obzirom da se arhiva nalazi u podrumskim prostorijama koje za vrijeme obilnijih padalina redovito poplave, pa se tako događalo da voda uništi vrijedne dokumente.

Općinski sud u Čapljini nadležan je i za općine Ravno, Neum i Stolac tako da se u obimnom arhivu nalazi i arhivska građa iz ove četiri općine.

Kopirati
Drag cursor here to close