Za radove u Trebinju osigurano 2.057.000 KM
Rekonstrukcija vodovoda
OBJAVA: Utorak, 24. prosinca 2013. 18:28
IZVOR: Srna
AUTOR: Sa.M.
Radnik cijev kanalizacija
0

Vrijednost radova prve faze rekonstrukcije je 2.057.000 KM, a rok za njihovo izvođenje je osam mjeseci.

Predstavnici Ministarstva financija Republike Srpske, grada Trebinje i preduzeća "Radis" iz Istočnog Sarajeva potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, nakon čega bi trebao biti riješen dugogodišnji problem vodoopskrbe Trebinja.

Vrijednost radova prve faze rekonstrukcije je 2.057.000 KM, a rok za njihovo izvođenje je osam mjeseci.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević istakao je da je završetkom procedure o izboru izvođača završen posao u vezi sa pristupom sredstvima Europske investicijske banke za ove radove.

Predstavnik Ministarstva financija Željko Dragić istakao je da je kompletna vrijednost projekta rješavanja problema vodoopskrbe i kanalizacije na razini BiH oko 100 milijuna eura, sa izuzetno povoljnim kreditnim uvjetima.

Dragić je napomenuo da je rok otplate kredita 25 godina sa grace razdobljem od sedam godina i povlačenjem prve tranše od četiri milijuna KM, dok je kamatna stopa 1,5 posto.

Predstavnik poduzeća "Radis" Igor Dragutinović istakao je da će radovi početi krajem siječnja, a u prvoj fazi je predviđeno da budu povećani kapaciteti i saniran rezervoar u Kršu kod Trebinja, te izgrađen dio cjevovoda dužine oko dva kilometra.

Do 2015. godine, kada bi trebala biti realizirana druga i treća faza projekta, vodovodni sustav bi dobio još dva rezervoara.

Trebale bi da biti urađene i sanacije postojećih cjevovoda i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda uz ugrađivanje modernog sustava za monitoring, koji bi značajno trebao smanjiti gubitke na mreži.