Kojeg nema

Za modernizaciju ceste Mostar - Ljubuški potreban ogroman novac

Gospodarstvo / Flash | 25. 11. 2016. u 07:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je od ove godine dobila status magistralne, prometnici koja Mostar povezuje s Međugorjem, Ljubuškim, ali i granicom s Republikom Hrvatskom potrebna je potpuna rekonstrukcija kako bi svojim izgledom odgovarala ovoj kategoriji.

Prema informacijama iz Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH, s određenim popravcima na ovoj prometnici počelo se već ove godine, međutim, njezina modernizacija zahtijeva ogromna sredstva koja u ovom trenutku ovo poduzeće, kao ni resorno Federalno ministarstvo nemaju.

S druge strane, prije početka rekonstrukcije nužno je završiti projektnu dokumentaciju, kao i studiju o stanju ove prometnice kako bi se sagledalo njezino stanje, kao i koje je sve zahvate potrebno na njoj realizirati, piše Večernji list.

Prema riječima direktora JP Ceste Federacije BiH Ljube Pravdića, ovo je poduzeće sredinom godine preuzelo radove održavanja te magistralne ceste.

“Već smo od lipnja počeli s nužnim popravcima ove prometnice koja je ranije bila regionalna. Međutim, prema trenutačnim prihodima koje JP Ceste FBiH ima, nismo u mogućnosti raditi neke značajnije rekonstrukcije na ovoj cesti”, navodi Pravdić.

Kopirati
Drag cursor here to close