Vrgorac najavio gradnju velikog aerodroma
Turistički potencijal
OBJAVA: Utorak, 10. siječnja 2017. 12:30
IZVOR: Bljesak.info/SD
AUTOR: Z.S.
Vrgorac Zračna Luka Polje
3

"Izgradnjom aerodroma svakako bi se podigao turistički potencijal cjelokupne Dalmacije, otoka, makarskog primorja i naše vrgoračke krajine na 'entu' potenciju, a Vrgorac bi postao prometno središte Dalmacije", ističe Pranić i dodaje da bi taj aerodrom bio veći od onog u Splitu i Dubrovniku.

Skupina stranih investitora koji predstavljaju grupu stranih ulagača traži mikrolokaciju na splitskom i dubrovačkom području, na kojoj bi se izgradila međunarodna zračna luka, a prije nekoliko mjeseci, s tim su ciljem posjetili i grad Vrgorac. Investicija je to, koja bi nadišla onu zračne luke u Splitu i Dubrovniku.

Takvu lokaciju, piše Slobodna Dalmacija, pronašli su u vrgoračkoj krajini, na potezu od sela Dragljana, preko Kozica do Rašćana. Točnije, to je pregledna kotlina nadomak Parka prirode Biokovo i južno od autoceste.

Obilazak investitora potvrdio je Slobodnoj gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić (Nezavisna lista mladih/Most), koji je istaknuo da su nakon inicijalnog posjeta, investitori nakon desetak dana došli opet na isto područje, pojačani timom geodeta. Nakon što su potonji pročešljali teren, utvrđeno je da je čitavo zemljište u potpunosti u državnom vlasništvu.

Investitori su u međuvremenu i treći put posjetili isti teren, u još brojnijoj ekipi te time nagovijestili ozbiljnost prema toj investiciji. Pranić ističe kako je na njemu i Gradu Vrgorcu da Splitsko-dalmatinskoj županiji pošalje dopis u kojem bi se zatražilo da navedeno područje dobije zvjezdicu koja omogućava izgradnju međunarodnog aerodroma. Prvi neslužbeni razgovori na toj relaciji, kaže Pranić, već su obavljeni.

Naravno, to nije tako jednostavno i aerodrom neće niknuti preko noći", rekao je Pranić i dodao da će lokalne vlasti učiniti sve u njihovoj moći da se pripremi teren za ulagače. Naglašava da aerodrom u Vrgorcu neće biti izgrađen još nekoliko godina, ali da bi se taj projekt u skorijoj budućnosti mogao realizirati.

"Izgradnjom aerodroma svakako bi se podigao turistički potencijal cjelokupne Dalmacije, otoka, makarskog primorja i naše vrgoračke krajine na 'entu' potenciju, a Vrgorac bi postao prometno središte Dalmacije", ističe Pranić i dodaje da bi taj aerodrom bio veći od onog u Splitu i Dubrovniku.

Komentari (3)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Lech Walesa
1. Lech Walesa
prije 219 dan.
Odlično, možda bi onda hodočasnici koji budu dolazili u Međugorje znali gdje dolaze, a ne kao u Mostaru, kad slete vide reklamu od Hotela Bevanda i neku maketu ćuprije iz Konjica, a nigdje traga od bilo kakva znaka Međugorja!
+14
-9
23
-
Chrome
Nikad Robom
1.1. Nikad Robom
prije 219 dan.
p ani ne dolaze u Madjugorje nego u Mostar, Isto tako nemas nikakavih znakova Medjugorja ni u dubrovniku ni u Splitu...ali ovo s Vrgorcem mi puno vise lici jos jedan most za Peljesac....uzmi pare i usuti se...
+30
-6
3
-
Chrome
Lech Walesa
1.2. Lech Walesa
prije 219 dan.
oni DOLAZE u Međugorje, Mostar im je usputna stanica i ako imalo razmišljaju trebali bi sve uraditi da OPET slete u Mostar na svom putu u Međugorje!
+5
-10
1
-
Chrome
Učitaj sve odgovore