(Opet) ništa od aerodroma

Vlast "otjerala" investitora za trebinjski aerodrom

Gospodarstvo / Flash | 05. 04. 2016. u 14:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Partija demokratskog progresa (PDP) zapanjena je činjenicom da je vlast u Republici Srpskoj sebi dopustila da otjera važnog investitora iz Trebinja, samo da bi zadovoljila uskostranačke interese pojedinaca u ovom gradu, priopćeno je iz te stranke.

U priopćenju PDP podsjeća da je prije desetak dana vlasnik kompanije ''Svislajon Takovo'' Rodoljub Drašković pismom namjere zatražio od Grada Trebinje da mu se omogući kupovina zemljišta na kojem bi konačno bio izgrađen aerodrom Trebinje.

S obzirom na to da je takav projekt u interesu i grada Trebinja, ali i cijele RS-a, a da je ova vlast RS-a od cjelokupnog projekta napravila isključivo troškove i sramotu, ali ne i aerodrom, Skupština općine Trebinje pristala je da lokacija, uz odgovarajuću cijenu, bude prodana Draškoviću kako bi Trebinje konačno dobilo aerodrom.

Međutim, poslije jučerašnjeg istupa glavnog tajnika SNSD-a Luke Petrovića, čiji vijećnici nisu nazočili glasovanju za ovaj projekt, u kojem je omalovažio ovaj potez, Drašković je Grad Trebinje jutros obavijestio o povlačenju iz projekta.

PDP navodi da je šokiran činjenicom da je vlast RS-a žrtvovala interese i grada Trebinja i cijele RS-a kako bi zadovoljila interese svojih dužnosnika i “čestita” Vladi “na odličnom poslovnom potezu, jer su uvjereni da će Vlada aerodrom izgraditi brzinom svjetlosti”.

Kopirati
Drag cursor here to close