Infrastruktura

Vlada se zadužuje za modernije ceste

Gospodarstvo / Flash | 10. 11. 2016. u 15:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela danas dvije odluke o prihvaćanju zaduženja Federacije BiH.

U prvom slučaju je riječ o zaduženju po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta modernizacije cesta u Federaciji u iznosu od 58.000.000 eura. Sredstva su namijenjena unaprjeđenju razine usluga i sigurnosti prometa na magistralnoj infrastrukturi u FBiH.

To, između ostalog, obuhvata sanacije i rekonstrukcije mostova i tunela, izgradnju ili završetak najznačajnijih dionica magistralnih cesta, izgradnju obilaznica oko gradova, potrebne korekcije osovine i nivelete, izgradnju traka za spora vozila, kao i sanaciju crnih točki i opasnih mjesta na cestama.

Drugom odlukom je prihvaćeno zaduženje Federacije BiH po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta popravke nakon poplava i modernizacija u iznosu do 65.000.000 eura. Zajam će biti korišten za otklanjanje šteta uzrokovanih poplavama u proljeće 2014. godine i poboljšanje magistralnih cesta u cilju unapređenja razine usluge i sigurnosti prometa na magistralnoj infrastrukturi u FBiH, priopćeno je.

Opredijeljena da nastavi provoditi reforme u svim segmentima društva, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj 77. sjednici koja je završena u Sarajevu, zaključila da, u roku od 45 dana, bude pripremljeno održavanje tematske sjednice o stanju u javnoj upravi na kojoj će analizirati pravce i aktivnosti njene reforme. Cilj je javnu upravu učiniti kadrovski, organizacijski i funkcionalno efikasnijom i tako uspješnijom u službi građana.

Kopirati
Drag cursor here to close