POmalo

Vlada HBŽ-a predlaže privremeno financiranje

Gospodarstvo / Flash | 16. 02. 2017. u 14:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj sjednici utvrdila je Prijedlog odluke o privremenom financiranju Hercegbosanske županije za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2017. godine u iznosu od 16 milijuna maraka.

Planirani primitci istovjetni su rashodima i izdatcima, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Sukladno članku 35. Zakona o proračunima u Federaciji BiH rashodi i izdatci u iznosu od milijun maraka koristit će se za otplatu dospjele glavnice i kamata po kreditima Hercegbosanske županije u prvom tromjesečju 2017. godine.

Odluka o privremenom financiranju bit će upućena u žurnu skupštinsku proceduru.

Zbog isteka mandata 29. prosinca 2016. godine, donijeta su rješenja o razrješenju predsjednika i članova upravnih vijeća domova zdravlja: Livno, Tomislavgrad, Kupres, Drvar, Županijske bolnice "Dr. fra Mihovil Sučić" Livno i Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije.

Istodobno, donesena su rješenja o imenovanju predsjednika i članova privremenih upravnih vijeća tih zdravstvenih ustanova, uključujući i Dom zdravlja Glamoč, na razdoblje od tri mjeseca pa do okončanja natječajne procedure za izbor članova upravnih vijeća zdravstvenih ustanova čiji je osnivač HBŽ, počevši od 29. prosinca 2016. godine.

Zbog isteka mandanta 28. prosinca 2016. godine, Vlada je donijela Rješenje o razrješenju predsjednika i članova Upravnog vijeća Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije.

Nakon toga doneseno je Rješenje o imenovanju predsjednika i članova privremenog Upravnog vijeća Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije koji se, također, imenuju na razdoblje od tri mjeseca pa do okončanja natječajne procedure za izbor predsjednika i članova tog upravnog vijeća, počevši od 29. prosinca 2016. godine.

Na sjednici je dana suglasnost za imenovanje Stručnog tima za izradu Programa mjera za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji na području Hercegbosanske županije.

Vlada HBŽ-a usvojila je i odluka o pokretanju postupka raspisivanja javnog natječaja za radno mjesto direktora Županijskog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći HBŽ-a.

Usporedo s tim, donesena je Oduka o dodjeli uredskih prostorija u zgradi Livnoputova u Livnu, Županijskom zavodu za pružanje besplatne pravne pomoći, sukladno ugovoru zaključenom 17. srpnja 2015. godine, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close