Trgovanje

Vispak kupio vodeći maloprodajni lanac za trgovinu knjigama i uredskim materijalom

Gospodarstvo / Flash | 12. 08. 2017. u 14:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Vispak' d.d. Visoko je na Sarajevskoj burzi preuzeo 48,8 posto dionica kompanije 'Svjetlostkomerc' d.d. Sarajevo. S tim u vezi 'Vispak' raspisuje tender u zakonski predviđenom roku za preuzimanje društva 'Svjetlostkomerc' d.d. Sarajevo, rečeno je za BiznisInfo iz 'Vispaka'. Većinski vlasnik 'Vispaka' je AS iz Tešnja.

'Svjetlostkomerc' d.d. Sarajevo vodeći je bh. maloprodajni lanac specijaliziran za prodaju knjiga, udžbenika, školskog pribora, darovne galanterije i uredskog materijala.

"'Svjetlostkomerc' je lider na tržištu u svojoj branši. Trenutno kompanija posjeduje 17 maloprodajnih objekata vrhunski opremljenih po najvišim standardima koje jedna knjižara treba imati. Naša namjera je jačanje liderske pozicije, širenje poslovanja i upotpunjavanje portfolio novim uslugama i asortimanom", navode iz kompanije 'Vispak'.

'Svetlostkomerc' raspolaže sa više od 10.000 kvadratnih metara vlastitog poslovnog prostora od čega je preko 6.000 kvadratnih metara na najatraktivnijem mjestu u Sarajevu. Svjetlostkomerc ima potpisane ugovore o distribuciji i prodaji sa svim relevatnim inozemnim i domaćim izdavačkim kućama, autorima knjiga i udžbenika kao i najpoznatijim svjetskim proizvođačima školskog i uredskog materijala, a distribuira brandove kao što su Staedtler, Junior, Double A, Cassa, Walker, Duki Daso, Miquelrius, itd.

'Svjetlostkomerc' je sinonim za knjižaru u BiH i veleprodaju školskog pribora i uredskog materijala, i prepoznatljiv je brand na domaćem tržištu, sa tradicijom dužom od 70 godina. Kompanija trenutno zapošljava 80 radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close