Vispak kupio vodeći maloprodajni lanac za trgovinu knjigama i uredskim materijalom
Trgovanje
OBJAVA: Subota, 12. kolovoza 2017. 16:35
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S.S.
Vispak kupio vodeći maloprodajni lanac za trgovinu knjigama i uredskim materijalom
0

"Naša namjera je jačanje liderske pozicije, širenje poslovanja i upotpunjavanje portfolio novim uslugama i asortimanom", navode iz kompanije 'Vispak'.

'Vispak' d.d. Visoko je na Sarajevskoj burzi preuzeo 48,8 posto dionica kompanije 'Svjetlostkomerc' d.d. Sarajevo. S tim u vezi 'Vispak' raspisuje tender u zakonski predviđenom roku za preuzimanje društva 'Svjetlostkomerc' d.d. Sarajevo, rečeno je za BiznisInfo iz 'Vispaka'. Većinski vlasnik 'Vispaka' je AS iz Tešnja.

'Svjetlostkomerc' d.d. Sarajevo vodeći je bh. maloprodajni lanac specijaliziran za prodaju knjiga, udžbenika, školskog pribora, darovne galanterije i uredskog materijala.

"'Svjetlostkomerc' je lider na tržištu u svojoj branši. Trenutno kompanija posjeduje 17 maloprodajnih objekata vrhunski opremljenih po najvišim standardima koje jedna knjižara treba imati. Naša namjera je jačanje liderske pozicije, širenje poslovanja i upotpunjavanje portfolio novim uslugama i asortimanom", navode iz kompanije 'Vispak'.

'Svetlostkomerc' raspolaže sa više od 10.000 kvadratnih metara vlastitog poslovnog prostora od čega je preko 6.000 kvadratnih metara na najatraktivnijem mjestu u Sarajevu. Svjetlostkomerc ima potpisane ugovore o distribuciji i prodaji sa svim relevatnim inozemnim i domaćim izdavačkim kućama, autorima knjiga i udžbenika kao i najpoznatijim svjetskim proizvođačima školskog i uredskog materijala, a distribuira brandove kao što su Staedtler, Junior, Double A, Cassa, Walker, Duki Daso, Miquelrius, itd.

'Svjetlostkomerc' je sinonim za knjižaru u BiH i veleprodaju školskog pribora i uredskog materijala, i prepoznatljiv je brand na domaćem tržištu, sa tradicijom dužom od 70 godina. Kompanija trenutno zapošljava 80 radnika.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.