Dok se čeka vlast

Vijeće ministara: Za privremeno financiranje 237.500.000 KM

Gospodarstvo / Flash | 25. 03. 2015. u 12:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva financija i trezora, donijelo je Odluku o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za razdoblje travanj - lipanj 2015. godine, koje je utvrđeno je u iznosu od 237.500.000 KM.

Ono je na razini je četvrtine sredstava odobrenih za financiranje institucija sukladno Zakonu o Proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza za 2014. godinu.

Odluka je donesena zbog nastavka redovitog servisiranje vanjskog duga te financiranja višegodišnjih projekata i drugih obveza na razini institucija BiH.

Raspored rashoda po proračunskim korisnicima u ovom razdoblju vršit će se na osnovi proračuna korisnika utvrđenih u Zakonu o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2014. godinu u iznosima kojima se omogućava obavljanje aktivnosti za zakonom utvrđene nadležnosti proračunskih korisnika.

Ministarstvo financija i trezora s proračunskim korisnicima usuglašava operativne planove za razdoblje važenja ove odluke, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Potvrde za buduće ministre

Istodobno je objavljeno kako je Središnje izborno povjerenstvo BiH danas na osnovu izvještaja o izvršenim provjerama izdala potvrde za preostalih pet predloženih kandidata za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH.

Povjerenstvo je potvrdila da kandidati ispunjavaju uslove propisane članom 10c Zakona o Vijeću ministara BiH za imenovanje na funkcije ministra odnosno zamjenika ministra u Vijeću ministara BiH, saopćeno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Potvrde su izdate za Igora Crnadka, Emira Suljagića, Miju Krešića, Borisa Jerinića i Mirsada Žugu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close