WizzAir

VIDEO | Uspostavljena niskotarifna aviolinija Sarajevo-Budimpešta

Gospodarstvo / Flash | 05. 04. 2017. u 06:14 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrakoplov kompanije Wizz Air iz Budimpešte sletio je jutros na Sarajevski aerodrom čime je službeno označeno uspostavljenje aviolinije na relaciji Sarajevo - Budimpešta.

Nova niskotarifna linija, uz povoljan red letenja s dva leta tjedno, omogućit će putnicima iz Bosne i Hercegovine da po cijenama koje počinju od 39,99 KM posjete Budimpeštu.

Veleposlanik Mađarske u BiH Jozsef Negyesi izjavio je na konferenciji za medije jutros u Sarajevu da je povezanost osnovni uvjet za uspješno održavanje odnosa između zemalja, te je vlada njegove zemlje odlučila promijeniti dosadašnju nepovoljnu situaciju i raspiše koncesijsku nabavku za upravljanje zračnim prometom prema pet glavnih gradova na zapadnom Balkanu.

''Pobjednik tendera, kompanija Wizz Air će pokretanjem aviolinije spojiti naša dva glavna grada'', rekao je Negyesi i dodao da će time biti ispravljen dosadašnji nedostatak organiziranog prometa putnika i robe između Mađarske i BiH.

Direktor korporativnih poslova Wizz Aira Owain Jones rekao je da nova linija od Sarajeva do Budimpešte ističe njihovu posvećenost da pruže putnicima iz Bosne i Hercegovine još jeftinije aviokarte do Budimpešte i još 61 destinacije iz cijele Europe, koje su dostupne kroz njihovu mrežu letova iz Budimpešte.

''Očekujemo da će izravna linija potaknuti dolazak turista u dinamičan glavni grad Bosne i Hercegovine i da će učvrstiti veze između dviju zemalja'', rekao je Jones.

Veleposlanik BiH u Mađarskoj Aleksandar Dragičević rekao je da se nada da će uskoro biti uspostavljena i željeznička veza s Mađarskom, kao i cestovna završetkom izgradnje koridora 5-C.

Poželio je svima da putuju do Budimpešte, te dodao da je siguran da će i poslovne i turističke veze biti ojačane uspostavljanjem aviolinije.

Nova linija Sarajevo - Budimpešta je jedina izravna aviolinija između Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Kopirati
Drag cursor here to close