VIDEO | Sejdinovići lubenicu zasadili na 20 dunuma
Kod Muje
OBJAVA: Petak, 11. kolovoza 2017. 17:17
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
VIDEO | Sejdinovići lubenicu zasadili na 20 dunuma
0

Proizvodnja lubenica ne ulazi u program za poticaje pa im to otežava rad. Osim bostana, članovi ove obitelji sade i jagode

Na putu Tuzla - Doboj mnogi se zaustavljaju na štand ''Kod Muje''. Svježe lubenice mami mnoge kupce koji putuju ovim dijelom, a ima i onih koji namjenski dođu ovdje u kupovinu.

Proizvodnja lubenica obiteljski je biznis Sejdinovića više od 15 godina. Ove godine lubenicu su zasadili na oko 20 dunama i s pravom je mnogi zovu dolinom lubenica.

"Ovo je lubenica koji se sadi direktno u zemlju, sjemenka, nije kalem na bundevu. Svako jutro berem svježu", poručuje poljoprivrednik Edin Sejdinović.Ideja za sadnju krenula je od Edinovog oca Mujage.

"Svaki poljoprivredni posao je težak. Nekad je lakše proizvesti nego prodati. Moraš biti sposoban da prodaš, moraš imati ime i robu, i moraš gledati da mušterija uvijek bude zadovoljna", istaknuo je poljoprivrednik Mujaga Sejdinović.

Ova obitelj ima registriran obrt. Proizvodnja lubenica ne ulazi u program za poticaje pa im to otežava rad. Osim bostana, članovi ove obitelji sade i jagode. Visoke  temperature nisu mnogo naškodile usjevima. Međutim, sada se plaše da kiša i led ne naškode procesu proizvodnje. Ostalo sve mogu riješiti kažu.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.