600.000

VIDEO | Primorac Eronetu vraća sav novac od presude?

Gospodarstvo / Flash | 02. 02. 2017. u 08:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čim sam dobio presudu u svoju korist, odrekao sam se 600.000 maraka u korist HT-a Eronet'', izjavio je za Večernji list Vilim Primorac, koji se posljednjih dana našao na udaru medija zbog presude za nezakonito otpuštanje s posla u njegovu korist.

Iako je to danima od njega tražio i Bljesak.info, Primorac je tek nakon priloga na Federalnoj televiziji Večernjaku odgovorio na iznesene optužbe.

''Sve to treba promatrati u malo širem kontekstu, tj. što su uzroci takvog objavljivanja i koji su mediji gdje se to objavljuje'', rekao je Primorac Večernjem listu, koji navodi kako je ''neviđeni presedan da se netko odrekao novca zbog kompanije''.

Primorac, koji je tužbu podnio 2011. godine, kaže kako ne samo da je nezakonito smijenjen nego da su mu ''prepolovljena prava'' koja su mu pripadala po menadžerskom ugovoru.

''Upozorio sam tadašnju upravu da je to neregularno nezakonito, međutim, oni su inzistirali da se donese takva odluka. Meni ovom sporu nije bila bitna materijalna dobit, nego osobna satisfakcija i pokazao sam praktično da je nezakonita Vlada "platforme" donosila štetne odluke. Nakon dobivene prvostupanjske presude dao sam nalog svojoj odvjetnici da se odričem materijalne dobiti korist HT-a te da se okonča spor koji bi se nedvojbeno završio moju korist. Oni koji su potrčali izvijestiti "javnost" tome očito nisu znali za ovu moju namjeru time su pokušali prikriti afere prijašnje uprave njihovih nalogodavaca. Meni ovome trenutku ove pozicije na kojoj se nalazim, kao predsjednika Uprave, ne odgovara da imam spor kompanijom kojoj sam na čelu'', rekao je Primorac.

Naime, Federalna televizija objavila je kako je riječ o suđenju po principu ''kadija te tuži, kadija ti sudi''.

''On je firmu tužio, sad ima naplatiti odštetu, a protivnici tvrde da se do toga došlo prevarom. Kako god, kad sudski proces bude tempiran na vrijeme, a odvjetnik firme koju tužiš ti ide na ruku, moguće je dobiti i milijun maraka. Po cijenu i da to radnike košta'', objavila je FTV u emisiji Mreža navodeći kako je upravo smanjenje toplog obroka radnicima jednako odšteti koju bi Primorac trebao dobiti.

Primorac je odgovorio i na navode nekih medija o upošljavanju u HT rekavši kako su naslijedili prekomjeran broj zaposlenih i vrlo lošu kadrovsku strukturu.

''Budući da se upravo ovih dana na sudu vode rasprave vezane uz status nekih naših djelatnika, ovakva netočna objavljivanja smatramo jednom vrstom pritiska na sud. U posljednjih 15 godina bili smo svjedoci na desetke nezakonito primljenih rođaka, zetova, kumova itd., što ni u jednom od ovih medija nikad nije zabilježeno. Od mene bi bilo nekorektno da ih sada nabrajam jer su to moji radni kolege, a ja sa sigurnošću mogu reći da smo u to područje uveli red, da radimo po zakonu i procedurama koje postoje u ovom poduzeću i po napucima Vlade. Ni jedna odluka nije donesena bez suglasnosti Ministarstva te stalno radimo na smanjenju broja zaposlenih. Sa sigurnošću mogu reći da je broj zaposlenih u posljednjih godinu i pol znatno smanjen. Danas imamo 100-ak zaposlenih manje i mislima kako će se taj trend i dalje nastaviti'', rekao je Primorac Večernjem listu.

Kopirati
Drag cursor here to close