VIDEO | Mostar: Ruši se NAMA?!
Rekonstrukcija na vidiku
OBJAVA: Utorak, 10. siječnja 2017. 14:24
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Nama MOstar
4

Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje Mostara, rekao je kako je takvo ponašanje prema staroj jezgri grada jako otežavajuće.''S federalnom inspekcijom smo dogovorili da se 'Nama' sruši do gabarita prvog kata i da tako barem više ne predstavlja opasnost dok se ne iznađe mogućnost da se gradi novi objekt'', izjavio je za TV1 Salem Marić predsjednik Gradskog obora SDA.

Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje Mostara, rekao je kako je takvo ponašanje prema staroj jezgri grada jako otežavajuće.

''To je težak posao da bi određen objekti u staroj jezgri se mogli jednostavno sanirati, rekonstruirati li da se izvode neki drugi zahvati'', rekao je Bubalo.

Naime. federalna građevinska inspekcija je još 2012. godine donijela odluku o rušenju zgrade izgrađene 1900. godine ali nije dobila dozvolu od komisije za nacionalne spomenike BiH i UNOSECO-a, prenosi TV1.

Lider Prve mostarske stranke Semir Drljević Lovac, koji je bio načelnikom Općine Stari Grad kaže kako su ti projekti trebali biti završeni do 2004.

''Za Fejićevu ulicu je bio osiguran novac iz Kuvajtskog fonda. Tad su neke snage, koje i danas vode SDA, sve to stopirale'', rekao je.

Zlatko Serdarević, publicist i novinar, kaže kako treba imati istančan pristup obnovi ovih zgrada koji pripadaju stilu secesije. I struka se slaže da se na ovakav način ne smiju rješavati ovi problemi te da među onima koji donose odluke nema stručnih ljudi te kako se takve odluke ne mogu donijeti tek tako.

Komentari (4)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Brtovic Tatarski
prije 222 dan.
Cuda JADA od Mostara...........kad dva Salema iLovac donose odluke u ovom gradu   :|(   :|(
+89
-150
6
FR
Chrome
Tvrtko Tvrtko
2. Tvrtko Tvrtko
prije 222 dan.
Ma nek ste vi napravili 15 dzamija a sto vam sa 50% objekata prijeti opasnost da nako strada to nema veze sramota i ruglo od grada .... dva smo svijeta razlicita , hvala bogu da sam u ovom drugom
+117
-147
55
BA
Chrome
Osiromašeni uran
3. Osiromašeni uran
prije 222 dan.
Ovo će se srušiti nekom jadi na glavu, a ne na agente brojnih agencija koje ovo rješavaju 25 godina..nažalost. Padaj silo i nepravdo!   8|
+55
-31
1
BA
Chrome
Ante Tomic
4. Ante Tomic
prije 222 dan.
Istočna strana Mostara se ruši, Podveležju novi putevi, nove kuće, novi katovi kuća... Pametni će skontati!
+55
-55
14
BA
Chrome