Rekonstrukcija na vidiku

VIDEO | Mostar: Ruši se NAMA?!

Gospodarstvo / Flash | 10. 01. 2017. u 13:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera



''S federalnom inspekcijom smo dogovorili da se 'Nama' sruši do gabarita prvog kata i da tako barem više ne predstavlja opasnost dok se ne iznađe mogućnost da se gradi novi objekt'', izjavio je za TV1 Salem Marić predsjednik Gradskog obora SDA.

Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje Mostara, rekao je kako je takvo ponašanje prema staroj jezgri grada jako otežavajuće.

''To je težak posao da bi određen objekti u staroj jezgri se mogli jednostavno sanirati, rekonstruirati li da se izvode neki drugi zahvati'', rekao je Bubalo.

Naime. federalna građevinska inspekcija je još 2012. godine donijela odluku o rušenju zgrade izgrađene 1900. godine ali nije dobila dozvolu od komisije za nacionalne spomenike BiH i UNOSECO-a, prenosi TV1.

Lider Prve mostarske stranke Semir Drljević Lovac, koji je bio načelnikom Općine Stari Grad kaže kako su ti projekti trebali biti završeni do 2004.

''Za Fejićevu ulicu je bio osiguran novac iz Kuvajtskog fonda. Tad su neke snage, koje i danas vode SDA, sve to stopirale'', rekao je.

Zlatko Serdarević, publicist i novinar, kaže kako treba imati istančan pristup obnovi ovih zgrada koji pripadaju stilu secesije. I struka se slaže da se na ovakav način ne smiju rješavati ovi problemi te da među onima koji donose odluke nema stručnih ljudi te kako se takve odluke ne mogu donijeti tek tako.

Kopirati
Drag cursor here to close