'Utopljavaju' se škole u Livnu i Tomislavgradu
Izolacija i krov
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 15:54
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Livno tomislavgrad
0

Škole u Livnu i Tomislavgradu dobivaju toplinsku izolaciju i novi krov

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić potpisao je u ponedjeljak u Livnu i Tomislavgradu ugovore o sufinanciranju radova na 'utopljavanju' i obnovi krovišta dviju škola u tim gradovima.

Toplinsku izolaciju dobit će Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića u Livnu, a po riječima livanjskog načelnika Luke Čelana, ukupna vrijednost radova na zgradi škole je 117.000 maraka, od čega će Federalno ministarstvo prostornog uređenja osigurati 50.000 maraka, a ostatak sredstava Općina Livno, prenosi Fena.

Načelnik Čelan izjavio je kako je suradnja lokalnih s višim razinama vlasti iznimno važna za svaku lokalnu zajednicu, izrazivši nadu kako će se dosadašnja izvrsna suradnja nastaviti i ubuduće.

''Posebno smo zadovoljni činjenicom da ćemo kroz ovaj projekt u potpunosti završiti obnovu zgrade OŠ Ivana Gorana Kovačića. Na toj zgradi do sada smo izmijenili krov i otvore, a također smo riješili pitanje grijanja priključenjem školske zgrade na gradsku toplanu'', dodao je Čelan.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja izdvojilo je 50 000 maraka za sanaciju krovišta Osnovne škole fra Mije Čuića u mjestu Bukovica, kod Tomislavgrada, za što je u općinskom proračunu izdvojena dodatna 21.861 marka.

Ugovor o radovima na školi potpisali su ministar Martić i načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin.

Federalna sredstva za spomenute projekte osigurana su sukladno Programu utroška sredstava a kriterijima raspodjele sredstava ''Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima - za projekte utopljavanja zgrada radi uštede energije'' Vlade FBiH.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.