FZZZ

Uskoro javni poziv za zapošljavanje Roma

Gospodarstvo / Flash | 26. 11. 2015. u 12:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje (FZZZ) donio je Odluku o usvajanju Programa zapošljavanja Roma u 2015. godini.

Program će biti realiziran radi sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja Roma s evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH, posebno cijeneći njihovu socijalnu, rodnu i drugu osjetljivost, a radi jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada i sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti.

Financijska sredstva za realizaciju Programa u iznosu 313.300 KM osiguralo je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u skladu s Memorandumom o razumijevanju o implementaciji Akcijskog plana Bosne i Hercegovine za rješavanje problema Roma u oblasti zapošljavanja.

Korisnici Programa su poslodavci registrirani u Federaciji BiH koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, te poslodavci koji s Poreznom upravom Federacije BiH imaju potpisan Sporazum o odgođenom plaćanju duga po osnovu javnih prihoda, kao i poslodavci na koje se odnosi Zakon o financijskoj konsolidaciji.

Javni poziv za sudjelovanje u Programu bit će objavljen 7. prosinca 2015. na internet stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba), priopćeno je iz te institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close