Putni troškovi

Ured koordinatora za reformu javne uprave objavio listu putnih troškova za 2016.

Gospodarstvo / Flash | 23. 05. 2017. u 13:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured koordinatora za reformu javne uprave objavio je listu putnih troškova zaposlenih za 2016. godinu na svojoj stranici, www.parco.gov.ba.

''Trošenje novaca iz proračuna treba biti dostupno svim građanima jer je to novac svih nas, poreznih obveznika'', istaknuo je koordinator za reformu javne uprave Dragan Ćuzulan.

On je dodao da samo objavljivanjem točnih i potpunih informacija institucije postaju transparentne i otvorene, a ako građani raspolažu podacima o djelovanju institucija, povećava se kontrola nad vlašću, što pozitivno utječe i na odgovornost vlade prema građanima.

''Dostupnost svih vrsta informacija izrazito je važna za suzbijanje korupcije i postizanje veće efikasnosti javnih usluga'', istaknuo je Ćuzulan.

Ured koordinatora za reformu javne uprave u protekloj godini učinio je iskorak u proaktivnoj objavi informacija od javnog značaja objavivši svih 38 vrsta informacija iz Standarda proaktivne transparentnosti, priopćeno je iz tog ureda.

Standarde proaktivne transparentnosti i Politiku proaktivne transparentnosti definirali su Ured koordinatora za reformu javne uprave, Agencija za statistiku BiH, Direkcija za evropske integracije BiH, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH u suradnji s Transparency International BiH, Centrom za društvena istraživanja Analitika i Centrom za istraživačko novinarstvo, a u okviru Programa jačanja javnih institucija koji po nalogu Vlade SR Njemačke provodi GIZ.

Kopirati
Drag cursor here to close