Nacrt zakona

Udruženja hotelijera smatra da im je zabranom pušenja ugrožen rad

Gospodarstvo / Novac | 15. 09. 2017. u 13:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda, održanoj u petak u Mostaru, Udruženje hotelijera i restoratera BiH je izrazilo stav da zakonodavac, svojim prijedlozima u ovom zakonu, izravno ugrožava poslovanje i rad hotelijera i restoratera.

U priopćenju se ističe kako je to Udruženje, koje predstavlja ukupno 20.000 gospodarskih subjekata iz BiH, u zakonski predviđenom roku dostavilo svoje prijedloge predlagaču zakona, ali se ni na javnoj raspravi nije moglo čuti hoće li ti prijedlozi biti i usvojeni.

''Nama koji vodimo poslove nameću se suludo kratki rokovi za bilo kakvu organizaciju, time što predlagač zakona, Federalno ministarstvo zdravstva, informaciju o okruglom stolu objavi kratko pred njegovo održavanje'', izjavio je predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera BiH Amir Hadžić.

Mišljenja je kako se stiče dojam da žele sakriti, a ne informirati javnost o tom zakonu.

''Mi hotelijeri, koji smo poslodavci za više od 150.000 osoba, prinuđeni smo braniti svoje poslovanje od ovakvih nesretnih rješenja. Umjesto da nam se olakšava rad, dovodi nas se u situaciju da se kojekakvim stranim plaćenicima pravdamo i raspravljamo tko je u pravu'', dodao je Hadžić.

Također je dodao da su hotelijeri ponudili rješenja kakva već postoje u Austriji, Danskoj, Njemačkoj, Grčkoj i ostalim razvijenim zemljama Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close