Nove prilike za rad

U Trebinju 500 novih radnih mjesta

Gospodarstvo / Flash | 10. 07. 2014. u 14:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je u četvrtak u Trebinju kako ta općina ima velike potencijale u oblasti turizma i poljoprivrede te povoljnu geostratešku poziciju koja omogućava dobru prekograničnu suradnju sa susjednim zemljama.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem, Inzko je kazao novinarima kako je tom prilikom razgovarano o oživljavanju bivših poduzeća, ali i o onima koja svojim proizvodima na reprezentativan način promoviraju grad.

Kao primjer uspješne tvrtke, visoki predstavnik, naveo je vinariju manastira Tvrdoš, za koju je ustvrdio kako sa svojim vinima ostvaruje zapažene rezultate na sajmovima u BiH i inozemstvu, te da ima veliki potencijal da na najbolji način promovira Trebinje.

Gradonačelnik Vučurević istakao je da je visokog predstavnika upoznao o osnovnim problemima ove lokalne zajednice, napominjući da je jedan od njih nezaposlenost.

Najavio je kako će u Trebinju u sljedeća tri i pol mjeseca biti stvoreni uvjeti za otvaranje više od 500 radnih mjesta.

''Planirano je otvaranje tri tržna centra u kojima će biti zaposleno oko 180 radnika, a intenzivno radimo na otvaranju tekstilne tvornice za koju imamo zainteresiranog investitora koji jamči zaposlenje 400 radnika, ukoliko se završi stečaj u ''Novoteksu'' kako bi mogao kupiti to poduzeće'', istaknuo je trebinjski načelnik.

Visoki predstavnik u BiH danas je posjetio i Zajednički centar za policijsku suradnju u Trebinju, gdje je o planovima i aktivnostima razgovarao s direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem.

Tom prilikom Galić je naglasio kako se kroz Zajednički centar za policijsku suradnju želi istaći povezanost policijskih agencija iz BiH, Srbije i Crne Gore, da bi što kvalitetnije odgovorile svim izazovima u budućnosti, napominjući da su ranije policijske agencije bile zatvorene.

Galić je istaknuo i problem nedostatka zaposlenih, njih oko 400, ali i da unatoč tome Granična policija nastoji uspješno odgovoriti svojim zadaćama u borbi protiv svih oblika prekograničnog i organiziranog kriminala.

Inzko je naglasio kako Granična policija ima dobre osnove, ali i planove i vizije kako raditi u budućnosti, te pohvalio rad ove institucije.

Tijekom posjete Trebinju, visoki predstavnik se sastao i s Radom Aleksićem, ocem Srđana Aleksića, koji je stradao u proteklom ratu kada je branio prijatelja Bošnjaka.

Kopirati
Drag cursor here to close