'Investiraj u Trebinje'

U Trebinju 26. i 27. svibnja investicijska konferencija

Gospodarstvo / Flash | 24. 05. 2017. u 14:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji "Investiraj u Trebinje", koja će biti održana 26. i 27. svibnja, potencijalnim investitorima bit će predstavljene mogućnosti uspješnog ulaganja i poslovanja u Trebinju, kao i gospodarski i poljoprivredni potencijali kojima grad raspolaže, te olakšice i zakonske regulative za sve zainteresirane ulagače.

''Nizom sastanaka koji su organizirani u prethodnom razdoblje s potencijalnim investitorima, došli smo do zaključka da je potrebno da organiziramo investicijsku konferenciju na kojoj ćemo, na jednom mjestu, prezentirati sve ono čime raspolažemo i nudimo, te što smo planirali da uradimo u nadolažem razdoblju'',rekao je zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić.

Kroz četiri panela bit će obrađene teme - infrastruktura i investicije, gospodarstvo i poljoprivreda, turizam i zakonodavno-pravne pogodnosti i prekogranična suradnja.

Kao jedan od najvažnijih segmenata u planiranju gospodarskog razvoja izdvaja se postojeća infrastrukturna predispozicija i planovi za unapređenje o čemu je na današnjoj konferenciji za medije govorio načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja Marko Rikalo.

''Grad Trebinje ima izvanredan geografski položaj i nalazi se u blizini velikih infrastrukturnih koridora od kojih je poznata Jadranska magistrala. Na samo stotinjak kilometara od Trebinja nalazi se željeznička pruga Čapljina i aerodromi Čilipi i Tivat, a entitetskom linijom između Grada Trebinja i općine Ravno će proći i Jadransko-jonska cesta'', rekao je Rikalo objašnjavjući povoljan geografski položaj koji Trebinje kvalifikuje kao najpovoljniju destinaciju za investitore.

Investicijsku konferenciju podržao je predsjednik RS-a Milorad Dodika, institucije entiteta i gospodarskih komora zemalja u okruženju.

Kopirati
Drag cursor here to close