Svježe kravlje mlijeko

U Travniku započele prijave za poticaje poljoprivrednicima

Gospodarstvo / Flash | 10. 01. 2014. u 00:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U službi za razvoj i gospodarstvo Općine Travnik u tijeku je prijava proizvođača za proizvodnju svježeg kravljeg mlijeka, koja traje do 15. siječnja ove godine, radi ostvarivanja poticaja za proizvodnju, navodi Radio TNT Travnik.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva svojim pravilnikom o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane pomoći po modelu poticaja proizvodnje, a koji se odnosi na proizvodnju kravljeg mlijeka, skratilo je rok podnošenja prijava u odnosu na prošlu godinu, što je stvorilo veliku gužvu u općini, navodi taj radio.

Ilham Aščić, stručni savjetnik za poljoprivredu u Općini, ističe da ni njemu nije jasno zbog čega je rok skraćen.

Dodao je da će općina raditi svakim danom do 10.00 sati navečer, čak i subotom i nedjeljom, da bi se svi poljoprivrednici uspjeli ažurirati i tako ostvariti pravo na poticaj.

Zahid Mrakić, poljoprivrednik, ističe da skraćivanje roka izaziva samo gužvu i nervozu kod poljoprivrednika koji čekaju i čitav dan da dođu na red, navodi Radio TNT Travnik.

Iako poticaji većinom kasne, neke mljekare za svoje klijente na vrijeme predaju svu potrebnu dokumentaciju tako da njihovi poljoprivrednici nemaju problema s isplatom.

Kopirati
Drag cursor here to close