Za sljedeću godinu

U RS-u će u 2018. radne dozvole dobiti 600 stranaca

Gospodarstvo / Flash | 27. 07. 2017. u 13:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republici Srpskoj u sljedećoj godini bit će dozvoljeno zapošljavanje 600 stranih državljana. Odluku o utvrđivanju kvota radnih dozvola za zapošljavanje stranih državljana i osoba bez državljanstva u RS-u za 2018. godinu danas je donijela Vlada RS-a.

Na sjednici u Banja Luci usvojena je i informaciju o procjeni utjecaja suše na poljoprivrednu proizvodnju u ovoj godini.

Vlada je u cjelosti podržala mjere i aktivnosti koje poduzima Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a koje su, kako je priopćeno, usmjerene na ublažavanje posljedica suše.

''Stručne službe Ministarstva kontinuirano prate stanje na terenu u svim područnim jedinicama, pružaju stručnu pomoć proizvođačima u prevazilaženju posljedica suše, informiraju nadležne institucije i predlažu mjere'', navodi se u priopćenju.

Predsjednik Udruženja voćara RS-a Dragoja Dojčinović je najavio da će, zbog proljetnog mraza, a zatim ljetne suše, sljedećeg tjedna Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a uputiti zahtjev za proglašenje elementarne nepogode.

''Nemamo više ni kvaliteta preostalog voća, a šteta je daleko veća nego lani kada su se bili stekli uvjeti za proglašenje elementarne nepogode'', naglasio je Dojčinović, ističući da su ove godine zbog velikih suša i proljetnih mrazeva štete u voćarstvu između 80 i 100 posto.

''Voćarska proizvodnja je upitna i bez pomoći države nećemo moći nastaviti'', upozorio je Dojčinović.

Kopirati
Drag cursor here to close