Šemsudin Dedić

U proračunu nema dovoljno sredstava za poljoprivredu

Gospodarstvo / Flash | 12. 07. 2017. u 13:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je na sastanku s županijskim ministrima poljoprivrede poručio da će se realizacijom zaključaka Federalnog parlamenta nastojati osigurati više sredstava za poljoprivredu jer ih u federalnom proračunu, nažalost, nema dovoljno.

''Jednim od zaključaka Vlada Federacije BiH zadužuje se da u ovoj godini osigura sredstva iz klirinškog duga za izmirenje svih naslijeđenih dugovanja u poljoprivredi. Predložili smo i niz olakšica i dodatnih potpora poput povoljnih kredita, ali i nova zakonska rješenja neophodna da se urede pojedine oblasti poljoprivrede'', izjavio je nakon sastanka Dedić.

Ističe da će navedeni zaključci biti provođeni u koordinaciji s nižim nivoima vlasti.

''Bosna i Hercegovina nema ministarstva poljoprivrede na državom nivou i taj nedostatak nadoknađujemo kroz redovne sastanke radi koordinacije politika i strategija. Inicirat ću još više sličnih susreta. Potrebna nam je što intenzivnija suradnja da zajednički dogovorimo konkretne mjere podrške našim poljoprivrednicima'', kazao je Dedić.

Poseban naglasak sastanka stavljen je na položaj malinara i zaključak Federalnog parlamenta, koji govori da će u slučaju ekstremnih poremećaja na tržištu Vlada FBiH, županijske vlade, gradovi i općine osigurati dodatna sredstva za malinare.

''Ovaj zaključak je kao prva počela provoditi Vlada Unsko-sanskog kantona koja je prošli tjedan u dogovoru s proizvođačima zagarantirala najnižu otkupnu cijenu od 2,5 KM. Smatram da je ovo dobar prijedlog, te da bi slične mjere trebali usvojiti i ostale županije'', zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close