Udruga Pramenka

U petak Deveta ocjenjivačka izložba autohtonih ovčjih sireva

Gospodarstvo / Flash | 16. 10. 2012. u 14:13 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga Pramenka organizira Devetu ocjenjivačku izložbu autohtonih ovčjih sireva (livanjski, vlašićki/travnički i sir iz mijeha), koja će se održati u petak, 19. listopada ove godine u prostorijama Agronomskog i prehrambeno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (Biskupa Čule b.b.).

Organizaciju izložbe podržali su USAID/Sida FARMAprojekat, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te Agronomski i prehrambeno tehnološki fakultet Mostar.

Izložba će biti otvorena od 9-14h, a svečano otvaranje predviđeno je za 10:30 sati.

''Ove godine svoj sir će izložiti preko 30 članova naše Udruge. Izvrsnu kvalitetu naših sireva potvrđen je mikrobiološkom analizom svih uzoraka, a po prvi put ove godine senzorna svojstva sira ocijenili su domaći stručnjaci po metodi IDF 99C:1997, što je referentna metoda prema Zakonu o mlijeku i mliječnim proizvodima EU'', rekao je Vinko Batinić, predsjednik Udruge Pramenka.

Udruga proizvođača i prerađivača autohtonih ovčjih sireva i mesa Pramenka osnovana je 2002. godine i okuplja 75 proizvođača, koji uzgajaju oko 20.000 ovaca i godišnje proizvedu oko 100 tona autohtonih sireva i oko 500 tona janjećeg mesa.

Kopirati
Drag cursor here to close