U Njemačkoj 441.000 Hrvata i ljudi hrvatskog podrijetla
Statistika
OBJAVA: Utorak, 1. kolovoza 2017. 17:17
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Njemačka zastava Mercedes
0

Ove statistike obuhvaćaju ne samo ljude s hrvatskim državljanstvom, nego i hrvatske državljane koji u međuvremenu posjeduju i njemačku putovnicu ili čiji roditelji imaju izravne korijene u Hrvatskoj

U Njemačkoj je krajem 2016. živjela 441.000 osoba rođenih u Hrvatskoj ili s barem jednim od roditelja koji je rođen kao državljanin Hrvatske, pokazuju najnovije statistike o broju stranih državljana i osoba stranog porijekla s njemačkim državljanstvom, objavljene u utorak.

Ove statistike obuhvaćaju ne samo ljude s hrvatskim državljanstvom, nego i hrvatske državljane koji u međuvremenu posjeduju i njemačku putovnicu ili čiji roditelji imaju izravne korijene u Hrvatskoj.

Prosječna starosna dob stranaca iz Hrvatske iznosi 38 godina.

Po obrazovnom statusu, od 441.000 Hrvata njih 57.000 posjeduje maturu, a 34.000 visokoškolsku diplomu, prenosi Hina.

Prema prije objavljenim podacima o novodoseljenim strancima, prošle godine je u Njemačku doselilo 55.000 državljana Hrvatske, čime je nastavljen trend pojačanog iseljavanja hrvatskih državljana u Njemačku, započet ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 2013.

Kao osoba s migrantskom pozadinom se smatra ona osoba koja je sama doselila iz inozemstva ili joj je barem jedan od roditelja rođen kao državljanin neke druge zemlje. U to se ubrajaju i etnički Nijemci koji su živjeli izvan područja Njemačke, poput Podunavskih Švaba ili Povolških Nijemaca.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.