50 milijuna KM

U manje od mjesec dana Vlada odustala od dva zaduživanja

Gospodarstvo / Flash | 31. 07. 2017. u 12:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo financija otkazalo je za sutra, 1. kolovoza 2017., planiranu aukciju trezorskih zapisa ukupne vrijednosti 30 milijuna KM, a u obrazloženju je navedeno da je takva odluka donesena zbog adekvatnog nivoa likvidnosti Jedinstvenog računa Trezora FBiH i smanjene potrebe za financiranjem.

To je drugo otkazivanje u manje od mjesec dana nakon što je, iz istih razloga, Federalno ministarstvo otkazalo i aukciju trezorskih zapisa u iznosu od 20 milijuna KM, koja je bila zakazana za 11. srpnja. U oba slučaja riječ je o tromjesečnim trezorskim zapisima.

Dakle, u drugoj polovini ove godine Vlada FBiH i resorno ministarstvo su odustali od zaduživanja za 50 milijuna KM.

Federalna ministrica financija Jelka Milićević, obraćajući se novinarima nakon 114. sjednice Vlade FBiH na kojoj je usvojeno izvršenje proračuna FBiH za prvo polugodište ove godine, kazala da se Vlada FBiH po osnovu obveza prema otplati duga u tom razdoblju zadužila 160,1 milijun KM, a vratila 388,2 milijuna KM. To znači da je Federalna vlada vratila 220 milijuna KM obveza više nego što se zadužila, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close