Razvojna politika

U Livnu održana radionica o regionalnom i ruralnom razvoju

Gospodarstvo / Flash | 15. 02. 2017. u 12:45 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radionica pod nazivom "Razvojne politike u Federaciji BiH u kontekstu pridruživanja EU - Programi, projekti, fondovi - Regionalni i ruralni razvoj", održana je 13. i 14. veljače u Livnu, priopćili su u srijedu iz Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ).

Poljoprivredni proizvođači, predstavnici mjesnih zajednica, predstavnici županijskih i općinskih institucija te zainteresirani pojedinci, tijekom radionice upoznati su o putu HBŽ-a u europskim integracijama i o pripremama za procese koji slijede.

Predstavljene su razvojne politike prvenstveno u pogledu poljoprivrednog i ruralnog razvoja, regionalnom razvoju te uloge lokalnih i regionalnih razvojnih institucija.

Također su predstavljeni obrasci za prikupljanje projektnih ideja kao i aktualni natječaji Europske komisije za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj lokalne infrastrukture.

Savjetnica predsjednika Vlade HBŽ-a za gospodarstvo i financije Ivana Mišković prisutnima je predstavila Strategiju razvoja HBŽ-a 2016.- 2020., kao i buduće strukture razvoja u županiji kroz Razvojnu agenciju i Stručnu službu za razvoj i europske integracije koje će u idućem razdoblju biti vodeće institucije za razvoj HBŽ-a.

Radionica je upriličena u sklopu projekta "Podrška procesu europskih integracija u Federaciji BiH" koji u suradnji s Uredom predsjednika Vlade HBŽ-a provode Public Administration International i Vanjskopolitička inicijativa BiH, a financira Good Governance Fund iz Velike Britanije, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close