Izgradnja i razvoj

U Lepenicu do sada uloženo 4,5 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 23. 05. 2017. u 07:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dionici autoceste Sarajevo zapad – Tarčin, na odmorištu Lepenica , otvorene su dvije nove benzinske crpke s nizom pratećih objekata, trgovinom, caffe barom te restoranom.

Prateći uslužni objekti na dvostranom odmorištu Lepenica vozačima i putnicima osiguravaju puni komfor, sigurniju i udobniju vožnju jer na ovom cestovnom smjeru mogu se osvježiti te odmorni nastaviti put. Pri tom nisu zaboravljeni ni najmlađi za koje je osiguran prostor za igru i zabavu.

Prvi korak ka ovoj investiciji vrijednoj 4,5 milijuna KM, kojom su otvorena 24 radna mjesta bilo je raspisivanje javnog oglasa od strane Javnoga poduzeća Autoceste FBiH o ustupanju na korištenje cestovnog zemljišta za izgradnju pratećih uslužnih objekata i obavljanje pratećih djelatnosti na razdoblje od 20 godina.

Prihodi koje JPAC Federacije BiH ostvari od naknade za korištenje zemljišta bit će uloženi u daljnju izgradnju autoceste na Koridoru 5C, javlja Vecernji.ba. Posao je dobila Holdina d. o. o. Sarajevo, koja je članica INA grupe u BiH.

Svojim dolaskom na svečanost otvorenja, ovu višestruko korisnu investiciju, uz ostale, podržali su Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH te federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić.

Obraćajući se okupljenima Ante Aralica, generalni direktor Holdine Sarajevo, izrazio jezadovoljstvo uspješno odrađenim poslom te se osvrnuo i na važnost ulaganja odnosno privlačenja novih investicija. U ime Vlade Federacije BiH realizaciju projekta je pozdravio Josip Martić, federalni ministar prostornog uređenja. On je naglasio kako je država ta koja investitorima treba osigurati potrebne preduvjete za ulaganje.

A u njihovu stvaranju djelomično je sudjelovala i općina Kiseljak na čijem se teritoriju nalazi jedan od dva objekta, potvrdio je Mladen Mišurić- Ramljak, načelnik ove općine. Uručene donacije Svečano otvorenje bila je prigoda investitoru Holdini pokazati još jednom svoje društveno odgovorno djelovanje.

Po dvije tisuće konvertibilnih maraka donirano je Javnoj ustanovi Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić te Javnoj ustanovi Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”.

Kopirati
Drag cursor here to close