Dedić i Koç

Turska će pomoći BiH da razvije poljoprivredu

Gospodarstvo / Flash | 14. 03. 2017. u 13:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Šemsudin Dedić razgovarao je danas s turskim veleposlanikom u Bosni i Hercegovini Haldunom Koçom o mogućnostima unapređenja suradnje u oblastima iz nadležnosti Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, priopćeno je iz tog ministarstva.

Dedić je još jednom izrazio zahvalnost Vladi Turske na dosadašnjoj podršci ekonomskom razvoju BiH. Izrazio je također uvjerenje da će se suradnja u svim oblastima ekonomije, a posebno poljoprivredi i prehrambenoj industriji intenzivirati u narednom razdoblju, piše Fena.

Posebno je naglašena važnost suradnje u oblasti izvoza mesa iz BiH, što je segment koji je osim jačanja bh. ekonomije iznimno važan i za povratničke zajednice u BiH. Istaknuto je čvrsto uvjerenje da će se izvoz u toj oblasti nastaviti u narednom razdoblju.

Također, razgovarano je i o mogućnostima izvoza mliječnih proizvoda i malina u Republiku Tursku.

Koç je podsjetio da je Turska spremna pomoći državi BiH u tim segmentima kao i u izradi Master plana za poljoprivredu BiH kojim bi se dodatno unaprijedila suradnja dviju zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close